30 Ocak 2012 Pazartesi

Çocukların sağlıklı kiloda kalmaları için ne yapmak gerekir ?



Yapabileceğiniz en iyi şey çocuğunuzun tv izleyerek, bilgisayar başında oturarak yada video oyunları oynayarak harcadığı vakti kısıtlamaktır.
Çocuğunuzu koşu yarışları, yüzme, paten kayma,bisiklet sürme gibi kalori yakan ve farklı kas gruplarını çalıştıran fiziksel aktivitelerden zevk alacağı şekilde teşvik edin. En etkili aktiviteler hafif kalp ritmini arttıran, orta derecede terlemeye neden olan ve çocuğun yorulacağı, aşırı terleyip, nefessiz kalmasına neden olmayan aktivitelerdir.
Amaç çocuğun günde en az 30 dk ve sürekli olarak orta derecede fiziksel aktiviteye  katılımını sağlamaktır.
Çocuğunuzun eğlendiği farklı fiziksel aktiviteler bulmasına ve denemesine izin vermelisiniz.
Çocuğunuzu okulda veya arkadaş çevresi içinde spor yapmaya cesaretlendirin. Fakat çocuğunuzu aktivitelerde bir görev almaya zorlamayın, bu onları utandırabilir ya da rahatsız hissetmelerine neden olabilir.
Çocuğunuzun dahil olduğu aktiviteler onun yaşına ve gelişimine uygun olmalıdır. 
Çocuğunuzun, aktivitenin basit temel kurallarını anladığından ve terle kaybettiği suyu yerine koyabilmek için çok su içtiğinden emin olun.
Çocuğunuza rol model olmalısınız. Onlar sizin hareket ettiğinizi ve eğlendiğinizi görürlerse daha çok aktif olmak ve bir yetişkinmişcesine aktifliklerini sürdürmek isteyeceklerdir.
Daha fazla bilgi için :  www.ota.com.tr 

Öksürük ve balgam, sigara içmeye bağlı “normal” bir belirti değildir, kronik bronşit ve kanser gibi hastalıkların belirtisi olabilir. Kronik bronşit ve amfizemin başlıca sebebi sigaradır. Bu hastalıklar, kişiyi yatağa ve oksijene bağımlı hale getirebilmektedir. Sürekli öksürük, sık sık balgam çıkarma, nefes darlığı, hırıltı gibi yakınmalarınız varsa ve uzun yıllardır sigara içiyorsanız, siz de bir “KOAH” adayı olabilirsiniz. Hastalığın tanısında gecikmemek için, bir göğüs hastalıkları hekimine başvurmalısınız. 
Daha fazla bilgi ve sorularınız için :www.otatipmerkezi.com

27 Ocak 2012 Cuma

Kış ile ilgili içinizi ısıtacak bilgiler



Kış mevsiminin soğuk günlerinde “tatlı yersem ısınırım” diye düşünmeyin. Gün içerisinde yeterli ve dengeli beslenirseniz vücut ısı dengesi korunur.
Tahmin edilemeyecek hava değişimlerine karşı giyim konusunda hazırlıklı olmanın, mümkünse kat kat giyimi tercih etmek önemlidir. Fazla sıkı veya gereğinden bol kıyafetler vücut ısısının korunmasını zorlaştırır. 
Kış aylarının soğuk günlerinde ısınmak amacıyla vücudun sıcak su ile yıkanması uygulaması son derece yanlıştır. Çok sıcak suyla yıkamak yüzü kurutup matlaştırıcı etki yapabilir. Sıcak su ile saç yıkanması ise saç kırılganlığını artırır; saçı kurutur, matlaştırır.
Soğuk kış günlerinde içecek tercihini C vitamini yönünden zengin olan kuşburnu çayı ve yeşil çaydan yana kullanın. Günde 2 fincan içilen yeşil çayın metabolizmanız üzerinde olumlu etkisi vardır. 
Daha fazla bilgi için : www.otatipmerkezi.com

26 Ocak 2012 Perşembe

Diyabet riskiniz olup olmadığını anlamak için mutlaka bir İç Hastalıkları Uzmanı ile görüşün !



Kanda şekerin normal seviyenin altında olması durumu olan “Hipoglisemi”, halk arasında “şeker hastalığı” olarak bilinen “diyabet” kadar yaygın görülen bir hastalık. Hipogliseminin bir çeşidi olan “reaktif hipoglisemi”nin diyabete giden yolda, diyabetin iki adım öncesi olarak kabul edilir. Kişinin tatlı gıdayı daha çok talep etmesi, dolayısıyla tükettiği gıdalarda hızlı enerjiye dönüşecek yanlış karbonhidratları seçmesi, aldığı kaloriyi kaçınılmaz olarak arttırır ve kiloda artış gerçekleşir.  Kilo artışı insülin direncini arttırır. İnsülin direnci arttıkça, insülin fazla salgılanır. Ancak zamanla insülin üreten organımız pankreas yorulur, yeteri kadar insülin üretememeye başlar ve kanda şeker yükselir. Bu durum da,  şeker hastalığına giden yolu oluşturur. 
Daha fazla bilgi için www.otatipmerkezi.com

24 Ocak 2012 Salı


Esmer buğday, kılcal damarları güçlendiren bir madde olan rutin bakımından zengin dolayısıyla kalp sağılığına faydalı bir besindir. Esmer buğday aynı zamanda, beyin için yararlı temel amino asitler bakımından zengin bir protein içeriğine ve sinir sistemi sağlığına faydalı B vitamini içeriğine de sahiptir. Aynı şekilde mercimek de, artrit ve kulak çınlamasına kadar pek çok rahatsızlığa iyi gelen B12 ve hafızayı güçlendiren B3 vitaminleri yönünden zengin bir besindir. Daha fazla bilgi için diyetisyenlerimize yazıp ÜCRETSİZ bilgi alabilirsiniz : http://www.otasaglikguzellik.blogspot.com/

22 Ocak 2012 Pazar


C vitamini yüklü olan Frambuaz ve Çilek genç kalmanızı sağlayan bir çok etkili antioksidan içerirler. C vitamini bağışıklık sisteminizi güçlendirir, bakteri ve virüslerle savaşmanıza yardımcı olur, yaraların iyileşmesinde büyük rol oynar. Çilek aynı zamanda cildin yapısını korumayı sağlayan bir protein olan kollajenin üretimine yardımcı olur, Frambuaz ise anti-kanserojen olan elajik asit maddesi içerir ve kanserli hücrelerin oluşmasını önler. Daha fazla bilgi için diyetisyenlerimize yazıp ÜCRETSİZ bilgi alabilirsiniz : http://www.otasaglikguzellik.blogspot.com/

21 Ocak 2012 Cumartesi

KIŞ AYLARININ SEVİLEN İÇECEĞİ SALEP



Soğuk kış aylarının sevilen içeceği salep, sağlık açısından birçok koruyucu özelliğe de sahip.
Salep içerdiği müsilaj yapısındaki maddelerden dolayı öksürük dindirici etkisi vardır.
Tarçın ile birlikte hazırlanan salep, kan şekerini dengeleyici ve tok tutan bir ara öğün olur.
Kan dolaşımını hızlandıran etkisi ile vücut ısısını dengelemeye yardımcıdır.
İçeriğindeki su ile şişen müsilaj adlı maddeler sayesinde sindirim sistemini rahatlatıp kabızlığa faydalıdır.
Diyette salepten vazgeçemeyenler için küçük bir öneri;
toz olarak aktarlardan aldığınız salebi, şekersiz olarak veya bitkisel tatlandırıcılar ve yarım yağlı süt ile kendiniz hazırlayın. Üzerine tarçın ve toz zencefil serperek tüketebilirsiniz.
Bu şekilde hazırlanmış 1 su bardağı salep yaklaşık 100 – 120 kcal içerir ve ara öğün için farklı bir alternatif olur.
Daha fazla bilgi için : www.otaguzellik.com

20 Ocak 2012 Cuma


Kalp hastalarının soğuk havada dışarı çıkarken yanlarında dilaltı tableti bulundurmaları çok önemli. Çünkü soğukta vücut ısısının düşmesi nedeniyle spazm oluşabilir, kalbe yeterince kan gitmez ve göğüs ağrısı ortaya çıkar. Bunun için kalp hastaları sokağa çıkarken sıkı giyinmeli, kesinlikle soğukta tok karnına yürüyüş yapmamalıdır. 
Daha fazla bilgi için : www.ota.com.tr

19 Ocak 2012 Perşembe


Kardan yansıyan güneş ışınları, gözün kornea, lens ve retina tabakalarına zarar vermektedir. Bu nedenle uzun süre karlı ortamda vakit geçirenlerin UV korumalı güneş gözlüğü kullanması gerekir. 
Daha fazla bilgi için www.ota.com.tr 

18 Ocak 2012 Çarşamba


Sigarayı bırakırsanız : Merdivenleri daha rahat inip çıkabilirsiniz, Uzun mesafeleri daha rahat yürürsünüz, Cildiniz daha güzel görünür ve kırışıklarınız azalır, Nefesiniz daha temiz kokar, Daha rahat spor yapabilirsiniz, Daha iyi uyku uyuyabilir, güne zinde başlarsınız, Çocuklara çok iyi örnek olursunuz, Cinsel gücünüz artar, Para biriktirebilirsiniz, Kalp krizi geçirme riskiniz sigarayı bıraktıktan 5 yıl sonra yarıya iner, Sigarasız geçen her yıl kansere yakalanma riskinizi azaltır, Daha uzun yaşarsanız ! 
Tek seansta sigarayı bırakmak için bize ulaşabilirsiniz : www.ota.com.tr

16 Ocak 2012 Pazartesi

Sigara gebe kalmanızı engelleyebilir !


Sigaranın Kadın Üreme Sağlığı açısından şöyle etkilerde bulunmaktadır : Gebe kalma süresinin uzaması (ortalama 3 -12 ay), Kısırlık görülme oranının artması (On kat daha fazla), Menopoza daha erken yaşta girilmesi (ort. iki yıl), Kendiliğinden düşük yapma riskinin artması, Erken doğum eylemi, Adet bozuklukları ve iki adet arası sürenin kısalması, Mesane ve rahim ağzı kanserleri riskinin artması. 
MORA Profesyonel Sigara Bırakma Terapisi ile TEK SEANSTA sigarayı bırakmak için bize hemen ulaşabilirsiniz : www.ota.com.tr 

(Kaynak : www.saglik.gov.tr )

15 Ocak 2012 Pazar


Sigara içilen evlerde dumana maruz kalan pasif içiciler için: * Akciğer kanseri riski % 24 artar, * Kalp hastalığı riski % 25 artar, * Astım, orta kulak enfeksiyonu, öksürük, soğuk algınlığına yakalanma riski % 20 artar. Pasif içiciliğe maruz kalanlar da sigara içenlerle aynı zehirli gazları ve kimyasalları solumakta ve aynı sağlık tehlikeleri ile karşı karşıya kalmaktadırlar. MORA Profesyonel Sigara Bırakma Terapisi ile sigarayı bırakmak için lütfen bize hemen ulaşabilirsiniz : www.ota.com.tr

8 Ocak 2012 Pazar


Sigaranın sosyal etkileri : Ağız kokusu, diş ve diş eti hastalıkları, diş kaybı ve tat-koku alma duyusunda bozulmalar görülür. İçenlerin ellerinde ve parmaklarında sararmalar ve tırnaklarında kırılmalar görülür. Sigara içenlerin, ciltlerini güneşten korusalar bile vücutlarında kırışıklıkların oluşmasına engel olamadıkları gözlemlenmiştir. Cinsel organlarda iktidarsızlık, ereksiyonda azalma ve döllenme yetersizliği meydana gelir.
Daha fazla bilgi için : www.otatipmerkezi.com

6 Ocak 2012 Cuma


Öncelikle sigaranın en büyük zararını %10-15 kilo eksikliği ve zeka geriliği ile anne karnındaki bebek görür. Sigara tiryakisi annelerin dünyaya getirdiği 100 çocuktan 65'i özürlü doğar veya düşük olur. Ani bebek ölümleri olabilir. Bebeklerin beyin ve akciğerleri zarar görür. Sigara bebekte sinüzüt, rinit, kronik solunum problemlerine yol açar. www.otatipmerkezi.com

5 Ocak 2012 Perşembe


Vücutta yorgunluk, ruhsal gerilim, aşırı stres ve uykusuzluk etkisi gösteren sigara, insan beynine en çok zarar veren 3 olumsuz etmenden birincisidir. ( Diğerleri tansiyon ve diyabettir. ) Bu sebepe sigara içen çalışanlar işyerlerinde hem daha düşük performans gösterir, hem de daha fazla hastalık izni kullanırlar. Çalışanlarınızın sigarayı bırakması için ve tek seansta sigarayı bıraktıran MORA Terapileri Kurumlara Özel Uygulamaları için bizimle irtibata geçebilirsiniz.www.ota.com.tr

4 Ocak 2012 Çarşamba

Esmer pirinç deyip geçmeyin !


Esmer pirinç, mükemmel bir lif kaynağı olmasının yanı sıra, bir çok gençleştirici besin ögesi içerir. İçeriğindeki demir sayesinde kansızlığa karşı etkilidir, erken saç dökülmesini önler. Zengin Çinko mineralleri sayesinde bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde ve göz sağlığının korunmasında etkili bir besindir. 
Daha fazla bilgi için www.otaguzellik.com

3 Ocak 2012 Salı

Kivinin yararları


Kivi neredeyse portakalın iki katı C vitamini içerir ve elmadan daha fazla lif içerir. Yüksek C vitamini oranıyla kivi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve özellikle genç bir cilt için çok faydalıdır. C ve E vitaminiyle birlikte Lutein ve Karoten zengini olan kivi, hem kan pıhtılaşmasını azaltır, hem de kanda yağlanmayı azaltmaya yardımcı olur. 
Daha fazla bilgi için www.otaguzellik.com

2 Ocak 2012 Pazartesi


Somon, yaşlanma karşıtı etkileriyle bilinen Omega-3 yağ asitleri ve DHA bakımından son derece zengin bir besindir. Bu maddelerin her ikisi de kalp damar hastalıklarının önlenmesinde büyük öneme sahip oldukları gibi, cildin ve saçların genç kalmasında da son derece faydalıdır. Temel yağ asitleri güçlü iltihap sökücü özellikleri sayesinde eklem rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
Daha fazla bilgi için www.otaguzellik.com

Sigarayı bırakınca vücutta neler olur ? 20 dk sonra tansiyon ve nabız normale döner, 8 saat sonra kandan nikotin atılmaya başlıyor, 24 saat sonra kalp krizi riski azalıyor, 48 saat sonra duyu oranları daha iyi çalışıyor, 72 saat sonra akciğer kapasitesi artıyor, 2 hafta sonra dolaşım sistemi düzeliyor, 1-9 ay içinde akciğer kendini yenilemeye başlıyor, 5 yıl sonra akciğer kanserinden ölüm riski % 50 azalıyor. 
Sigarayı tek seansta bırakabilmek için bize ulaşın : www.otatipmerkezi.com