4 Şubat 2012 Cumartesi

Grip neden tehlikelidir ?





Grip, influenza adlı virüsle oluşan, yüksek ateş, öksürük ve boğaz ağrısı gibi belirtilerle seyreden, son derece bulaşıcı bir solunum yolu hastalığıdır. Pek çok insanın gribin bir çeşit soğuk algınlığı olduğunu düşünmesine rağmen, grip sonrası gelişen hastalıklar nedeniyle, her yıl binlerce kişi hayatını kaybetmektedir.

Grip, hasta kişinin öksürmesi, hapşırması ve hatta konuşması ile havaya dağılan virüs içeren damlacıkların, solunum yoluyla alınması ile yayılmaktadır. Bu damlacıklar birkaç saat boyunca havada kalabilir ve insanlara hastalığı bulaştırabilir.

Grip virüsleri sıklıkla değişirler ve bir grip virüsü ile hastalık geçirmek, kişiyi diğer türlerdeki virüslerden korumaz. Dolayısı ile grip geçirmiş kişi, tekrar aynı hastalığa yakalanabilmektedir. Virüsün hemen her yıl genetik yapısını değiştirmesi ve farklı bir virüs olarak ortaya çıkması nedeniyle aşı her yıl tekrar yaptırılmalıdır. Sağlıklı erişkinlerin %90’ını hastalıktan korumaktadır. Daha fazla bilgi için :www.otatipmerkezi.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder