9 Haziran 2012 Cumartesi

Diyetinizi öldüren yiyecekler




Diyetinize sadık kalabilmek için efor sarf ediyor, spor yapmadan bir gün geçirmiyor, porsiyonlarınıza asla aşmıyor ve tüm öğünlerinizi sağlıklı yiyecekler ile oluşturuyorsunuz, ama aşağıdaki masum görünen ancak diyetinizi öldüren 5 içeriğe dikkat ediyor musunuz ?


Vitamin içecekleri : Kalori içerikleri yüksektir ve çeşitli şeker türlerini içerirler, içecek tercihinizi her zaman sadece su yönünde kullanın, eğer içeceğinizi biraz neşelendirmek ve tatlandırmak istiyorsanız : taze nane ve limon kullanabilirsiniz.

Hazır serinleticiler : Meyve suyu, milk-shake vs. gibi içeceklerin kalori oranları oldukça yüksektir, eğer vücut geliştirme şampiyonu değilseniz bu kaloriye ve içindeki diğer tatlandırıcılara ihtiyacınız yoktur, serinleticilerinizi taze meyve veya sebzeleri mixerde karıştırarak ve içine düşük yağlı yoğrt katarak kendiniz yapabilirsiniz.

Şekersiz yiyecekler : İnsanlar şekersiz yiyecekeleri aynı zamanda kalorisiz zannediyorlar ve yüksek miktarda tüketip, vücutlarına yüksek miktarda kalori alabiliyorlar, dikkat !

Lif - Protein barları : Bu yiyeceklerin içi elma, kuru üzüm, kayısı gibi şeker içeriği yüksek bir çok meyve parçaları ile tatlandırılmaktadırlar, fark etmeden yüksek miktarda kalori alıyor olabilirsiniz, bu barlardan yerken tercihiniz mümkün olduğunca az içerikle oluşturulanlardan olmalıdır.

Dondurulmuş diyet yiyecekler : Bu yiyecekler kalori açısından düşük olmakla beraber, besleyicilik açısından da düşüktürler, meyve ve sebzeleri mevsiminde satın alıp, bir öğünde tüketebileceğiniz kadar parçalara ayırıp, kendi dondurucunuzda dondurun ve bu yiyeceklerden kullanın.

Daha fazla bilgi için : www.otaguzellik.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder