1 Aralık 2016 Perşembe

Botoks uygulamaları hakkında merak edilenler

Botoks nedir?
Clostridium Botulinum" adlı bakteri toksininden elde edilen bir ilaçtır.
Botoks uygulamaları yaklaşık 20 yıldır tıbbi olarak kullanılmakta ve enjekte edildiği bölgedeki kasların belirli süre gevşemesini sağlamaktadır. Medikal estetik alanında
mimik kullanımına bağlı gelişen çizgilerin (alın-kaş arası-göz çevresi vb.) giderilmesi için uygulanan botoks enjeksiyonu; şaşılık-migren-diş sıkma-aşırı terleme gibi rahatsızlıkların tedavisinde de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Botoks uygulamaları güvenli midir?
Botoks tedavisi; FDA onaylı,soğuk zincir koşulları sağlanarak muhafaza edilen ürünler ile işin uzmanı hekimler tarafından uygulandığında son derece güvenlidir.

Botoks etki süresi ne kadardır?
Botoks etkisi ilk uygulamada yaklaşık 6 ay sürmektedir. Uygulama bölgesindeki kas kitlesinin büyüklüğü, mimik çizgileri ve kırışıklıkların derinliği etki süresini ve kullanılacak dozu etkileyen faktörlerdir. Tekrarlayan uygulamalarda kümülatif etki ile bu süre 8-10 aya kadar uzayabilmektedir.

Botoks uygulaması ağrılı bir işlem midir?
Botoks enjeksiyonu öncesinde uygulanacak bölge topikal anestezi (deri üzerinden uygulanan uyuşturma etkisi olan) kremleriyle uyuşturulmakta,kişi işlem esnasında herhangi bir acı ya da ağrı hissetmemektedir.

Uygulamadan sonra nelere dikkat edilmelidir?
Uygulama sonrası kişi 4 saat kadar öne doğru eğilmemelidir. Botoks yapılan bölgelere masaj yapılmamalı ve sıcak su ile yıkanmamalıdır.

Botoks tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?
İşlem gerçekleştirildikten 3 gün sonra etkisi başlar, 7-10 günde işlem sonucu gözlemlenir. Uygulama yapılan kişi bir hafta-10 gün sonra kontrole çağrılarak yetersiz kalan ya da asimetrik bölgeler var ise revizyonu yapılır.

Estetik amaçlı Botoks uygulama sonrası doğal ifade kaybolur mu?
Başvuranlarımız tarafından sıkça yöneltilen sorulardan biri olan “ ifade” değişikliği konusuna gelince ;işlem işin uzmanı ehil ellerde doğru bölgelere doğru dozlarda uygulandığında ifade bozulmaz,mimik kullanımı olmadan direkt bakışta gözle görülür çizgiler (alın-kaş arası-kaz ayakları vb.) yok olur,yüz net ve aydınlık bir görünüm kazanır.

Yan etkileri var mıdır?
Botox enjeksiyonlarının yan etkisi yok denecek kadar az ve geçicidir. İşlem sonrası hafif bir baş ağrısı, cilt üzerinde birkaç günde iyileşen ve makyajla kapatılabilen kızarıklık,morarma (ekimoz) oluşabilir.
Botoks kimlere uygulanmaz?
Hamile olan veya bebek emziren kadınlara, nöromüsküler (kas ) rahatsızlıkları veya kanama problemleri olanlara, tedavi yapılması istenilen bölgede deri hastalıkları olanlara uygulama yapılmaz.

Dr.Pelin Taşkıran /Medikal Estetik Hekimi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder