Yaz aylarında güneş ışığından koruyan, terletip su kaybettirmeyen ince, açık renk, bol giysiler giymeli, geniş kenarlı şapkalarla baş ve yüz bölgesinin korunmasına dikkat edilmelidir.
Aşırı sıcaklarda bedensel aktivite ile çalışmak zorunda kalanların sıvı ve elektrolitler yönünden sebze, meyve ağırlıklı beslenmeleri ve susuz kalmamaları gerekir.
Hava değişimlerinde hormonlarda yaşanan düzensizlik vücutta su tutulmasına neden olabilir. Bu nedenle yemekler az tuzlu tüketilmeli ve tuz yemeğe piştikten sonra ilave edilmelidir.
Yaz meyveleri, sıcaklığın neden olduğu sıvı kaybını önlemesinin yanı sıra vücuda vitamin ve mineral desteği de sağlar. Fazla miktarda tüketildiğinde kilo artışına neden olabileceği unutulmamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder