12 Temmuz 2012 Perşembe

KALP HASTALIKLARI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR




KALP HASTALIKLARI HAKKINDA SIK SORULAN SORULAR
  1. Kimler faydalanabilir ? SGK mensubu olan herkes
  2. Nasıl faydalanabilir ? Öncelikle 0212 227 70 20 veya 0212 227 84 50 numaralı telefonlardan veya info@ota.com.tr adresine mail atarak veya www.otatipmerkezi.com adresine girerek Kardiyoloji bölümünden hasta adına randevu almak gerekir. Randevuya gelirken kimliğin getirilmesi rica olunur.
  3. Ne kadar süre geçerli ? 2012 Ağustos ayı sonuna kadar geçerli.
  4. Neler dahil ? Kardiyoloji muayenesi + EKG + Tansiyon Holter + Ritm Holter
  5. Kimler bu kontrolden geçirilmelidir ? Daha önce kardiyolojik bir rahatsızlık yaşamış olanlar, ailesinde kalp hastalığı hikayesi olanlar, daha önce hiç kardiyolojik kontrolden geçmemiş olanlar, şeker tansiyon vs. gibi kronik rahatsızlıklara sahip olanlar, sigara içenler, yaşlılar, kilolu olanlar, kolesterol sorunu yaşayanlar, hareketsiz yaşama sahip olanlar, yoğun strese maruz kalanlar.
  6. Ne kadar ücret ödenecek ? Muayene + EKG + Tansiyon Holter + Ritm Holter için hiçbir ücret alınmayacak, sadece devletin aldığı katkı payı olan (kişi başı) 12 TL tahsil edilecektir.
  7. Bu işlemler ne işe yarar ?
Kardiyoloji Muayenesi : Bu bölümümüz hastalarımızın kalp sağlıklarını korumak ve mevcut kalp hastalıklarını teşhis ve tedavi etmek konularında hizmet vermektedir. Kardiyoloji Bölümlerinde tanı ve tedavisi yapılan hastalıklar: Kalp Krizi / Kalp / Damar Hastalıkları / Kalp Yetmezliği / Kalp Ritm Bozuklukları / Kalp Kapak Hastalıkları / Aort Damarı Hastalıkları / Hipertansiyon / Yüksek kolesterol


EKG : Elektrokardiyografi (EKG): EKG, kalpteki elektriksel aktivitenin bir göstergesidir. Vücudun çeşitli yerlerine konan elektrotlar vasıtasıyla ortaya çıkan elektrik değişiklikleri
yükseltilerek kaydedilir. EKG hekimin muayenede bulduğu belirtiler ve diğer tetkikler ile birlikte değerlendiğinde kalp hastalıklarının (özellikle özellikle ritm bozukluğu ve damar
tıkanıklarının) teşhisine yardımcı olur.

Tansiyon Holter: Hastaların kan basınçları 24 saat süreyle belli aralıklarla ölçülüp kayedilmesi yöntemidir. Hastaların gün içindeki aktiviteleri sırasında, uykuda, dinlenme esnasında, tansiyonu ve nabız sayısını kaydeder. Böylelikle hastaların günlük aktiviteleri ve uyku sırasındaki tansiyon değerleri daha objektif bir şekilde gözlemlenebilir. Hipertansiyon teşhisinde ve tedavinin yönlendirilemesinde önemli bir testtir. Bu yöntemde mini bir kayıt cihazına bağlı tansiyon manşonu, hastanın koluna bağlanır ve önceden programlanan aralıklarla nabız ve tansiyon değerleri kaydedilir. Yapılan kayıtlar bir sonraki gün, doktor tarafından değerlendirilir.

Ritm Holter: Kalp ritminin özel bir cihaz yardımıyla 24 saat boyunca kaydedilip, sonuçlarının doktor tarafından incelenmesi yöntemidir. Bu yöntem için ortatif bir EKG kayıt cihazı kullanılır. Özellikle çarpıntı şikayeti ve kalbinde duraklama hissi olan hastaların, kalp ritminde önemli değişiklikler olup olmadığının tesptinde kullanılır. Göğüse yapıştırılan bir kullanımlık elektrodlar, ince kablolar aracılığı ile küçük bir kaydedici cihaza bağlanır ve elektrokardiyogram kaydı mini bigisayar olan Holter cihazı tarafından kaydedilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder