6 Mart 2013 Çarşamba

Şok diyetler

Yaz yaklaşıyor diye şok diyetler yapmak oldukça sakıncalıdır. Ciltte sarkmalara ve selülite neden olan, bilinçsizce yapılan şok diyetler yerine; ideal kiloya kavuşmak için diyetisyen kontrolünde doğru beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi doğru olacaktır. 
www.otaguzellik.com

2 yorum:

  1. Ben blog'unuzdaki küçük önerileri çok beğendim, bundan sonra da ilgiyle takip ediyor olacağım, ben de kendi çapımda diyet yapmaya ya da şöyle diyelim en azından dikkatli beslenmeye çalışan biriyim ancak tatlı isteğimi her ne yaparsam yapayım engelleyemiyorum, yemek yedikten sonra tatlı yemezsem kendimi doymuş hissetmiyorum, bu sorumu bir çok diyetisyene yönelttim ancak tatminkar bir cevap alamadım, sizin bu konudaki fikrinizi öğrenebilir miyim ? Şimdiden teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Yasemin Hanım,

    Öncelikle bizi takip ettiğiniz için teşekkür ederiz. Yemek sonrası insülin seviyenizde değişimler olduğu için tatlı ihtiyacı oluşabilir. Yemekte çok fazla karbonhidrat tüketmek ya da hiç karbonhidrat tüketmemek tatlı ihtiyacınızı tetikler. Patates, pirinç pilavı gibi besinler yerine 1-2 ince dilim tam tahıllı ekmek tercih edebilirsiniz. Tatlı isteğiniz devam ederse doktor takibiyle gerçekleştirdiğimiz programlarımıza katılmanızı öneririm, yapılan tetkikler sonrası daha doğru sonuca ulaşırız.

    Sağlıklı günler dilerim.

    Dyt. Özge Yılmaz - ozgeyilmaz@ota.com.tr

    YanıtlaSil