18 Kasım 2015 Çarşamba

KLEOPATRA'NIN GÜZELLİĞİNE SAHİP OLMAK ARTIK MÜMKÜN!

Son yıllarda popüler olan iplikle ameliyatsız cilt germe yöntemi, tarihte çok eskilere dayanan bir uygulama olduğu söylenir.. Öyle ki, Kleopatra'nın yüzünden de altın iplikler çıktığı rivayet edilir.
Yaşımızın artmasıyla yüzümüzdeki hacim ve kollajen azalır. Bu azalma yerçekiminin de etkisiyle yanağın ve gıdının sarkmasına neden olur. Peki öyleyse, iplikle cilt germe yöntemi yaşla birlikte artan bu problemleri ortadan kaldırmada etkili olur mu? Ne gibi olumlu sonuçlar doğurmaktadır?
  • Cilt kalitesi artar.
  • Çene (gıdı), yanak sarkmaları toparlanır.
  • Boynun daha gergin görünmesini sağlanır.
  • Yüz ovalinin daha güzel ve net bir şekilde ortaya çıkar.
  • Burun kenarlarından dudak köşesine inen çizgiler (nazolabial) kaybolur.
  • Yüze daha genç, daha canlı bir görünüm kazandırılır.
İplikle ameliyatsız cilt germe yöntemi nedir?
Son yıllarda geliştirilen ve Avrupa'da sıkça kullanılan yeni bir cilt germe yöntemidir. Bu yöntemde cilt altına özel iplikler yerleştirilmektedir. İp, PDO (polidioksanon) adlı maddeden yapılır. Mono, screw ve cog diye adlandırılan farklı boyutlarda ve şekillerde ipler mevcuttur. Cildin sarkma durumuna göre iplik sayısı 30-100 civarı olarak belirlenir. Cildin asılması gereken ve kırışıklıkların olduğu yerlerine özel PDO iplikler yerleştirilir. İplik gerilince deriyi çeker ve istenildiği ölçüde gerilme sağlanır.
İplikle cilt germe yöntemi vücutta nerelerde kullanılır?
Yüz, boyun ve vücutta birçok uygulama alanı bulunmaktadır. Özellikle yanak, kaş ve göz kapağı sarkmasında, alın germede, bozulmuş çene çizgisinin düzeltilmesinde ve boyun germede kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra, yüzden V görünümü isteyen kişilerde de sık kullanılan bir uygulamadır. Ayrıca kol altları ve bacak içlerinde sarkmış bölgelere de kullanılmaktadır.
İplikle ameliyatsız cilt germe yöntemi nasıl yapılmaktadır?
Uygulama yapılacak bölgelere anestezik krem ve enjeksiyon uygulanır. Simetrik olması amacıyla uygulama bölgeleri kalemle işaretlenir. Cok ince iğneler içerisine yerleştirilmiş PDO ipler cilt altına yerleştirilir.
Bu işlemin dokudaki etkileri nelerdir?
PDO ipliklere cevap olarak cildiniz fibroblast ve büyüme faktörü içeren kollajen üretimine başlar. Uygulama sonrası aradaki fark hemen görülebilir. 3 ayda kollajen üretimi maksimum düzeye ulaşır. Bu fark zaman geçtikçe daha net belli olur ve cildiniz giderek daha çok gerilir. Birkaç hafta sonra sonra nihai sonuç tamamen görülebilir hale gelir ve etkisini 12-18 ay boyunca sürdürür. Hem cilt yapısında düzelme meydana gelir hem de lifting ve sıkılaşma sağlanır.
Uygulamanın avantajları nelerdir?
Cilde uygulandığında ameliyatla gerilmiş gibi bir görünüm vermemesi büyük avantajdır. Etkinliğinin ortalama 2 yıl gibi uzun süreli olması diğer avantajıdır. Aynı zamanda ince kırışıklıkları da gideren bir uygulamadır. İşlem kısa sürmektedir (30-60 dk) ve aynı zamanda oldukça güvenlidir. Yan etkisi yoktur. Lokal anestezi altında uygulandığı için ağrısız bir işlemdir. Hasta sosyal hayatına hemen devam edebilir. Aynı anda birçok estetik işlemle birlikte de uygulama yapılabilmektedir, herhangi bir komplikasyon riski taşımaz.
İplikle cilt germe yöntemi güvenli midir?
PDO uzun yıllardır tüm ameliyatlarda kullanılan dikiş ipleridir ve dolayısıyla vücuttaki etkileri çok iyi bilinmektedir. İşlem sonrasında küçük morluklar ve ödem dışında başka bir problemle karşılaşılmaz. Bu oluşan morluklar ve ödem de 2-3 gün içinde toparlanmaktadır.
İplikle cilt germe yöntemi kimler için idealdir?
Hem erkeklere hem de kadınlara uygulanabilmektedir. Genellikle 35-55 yaş arası, genç ve dinamik görünmek isteyen ve sarkmaları olan kişiler için ideal bir yöntemdir.
Uygulama sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
Hastanın 1-2 gün kadar yemek yerken, konuşurken, mimik yaparken dikkatli olması uygulamanın kalıcı sonucunu olumlu etkiler. Yüze fazla baskı yapılmaması gerekir. Çoğu hasta uygulama sonrasında günlük aktivitelerine dönmektedir.
                                                                    Uzm. Dr. Bircan BARSBEY


Aşağıdaki fotoğraflarda OTA Poliklinik’e gelen üyelerimizin iplikle cilt germe uygulama aşamaları ve uygulama öncesi ve sonrası farkları görebilirsiniz. Üyemizin yüzün sağ bölgesine işlem uygulanmış, sol bölgesine işlem uygulanmamıştır. Karşılaştırdığımızda ip ile yüz germe işleminin ne kadar olumlu sonuçlar doğurduğunu görmemiz mümkün. Burun kenarlarından dudak köşesine inen çizgiler (nazolabial) ip ile yüz germe işleminden sonra kaybolmuş, lifting ve sıkılaşma sağlanmıştır.

Uygulama ile ilgili daha detaylı bilgi almak için doktorumuzla ücretsiz ön görüşme yapabilirsiniz. Her zaman genç kalmanız mümkün, yeter ki küçük dokunuşlara hayatınızda yer verin… Görüşmek dileğiyle!









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder