Kış
ayları, bağışıklık sisteminizi azaltarak vücut direncinizi
düşürür. Zayıf bir bağışıklık sistemi nezle, grip ve solunum
yolu enfeksiyonları gibi bir çok hastalığa yol açar. Özellikle
bu aylarda bağışıklık sistemini güçlendiren besinleri
tüketmelisiniz.
İşte
bağışıklığı güçlendiren besinler ;
Portakal-Kivi-Nar
: C vitamini içeriği sayesinde vücudu enfeksiyonlara karşı
korurlar. Bu dönemde alımları artırılmalıdır.
Yoğurt-
Kefir : Probiyotik bakteriler
yoğurt ve kefirde yoğun olarak bulunurlar. Bu bakteriler hem
bağışıklık sistemini hem de sindirim sistemini güçlendirirler.
Sarımsak-
Soğan : Doğal
antibiyotiklerdir. İçerdikleri kükürtlü bileşikler sayesinde
vücudu serbest radikallere karşı korurlar.
Zencefil-
Zerdeçal : Çok güçlü
antioksidan içerikleri ile bağışıklık sistemini güçlendirirler.
Özellikle limon ile birlikte tüketildiğinde grip ve soğuk
algınlığına karşı savaşırlar.
Balık-
Ceviz- Keten tohumu : Omega-3
kaynağı ile bağışıklık sistemini güçlendirirler.
Lahana-
Brokoli- Karnabahar: Beta
karoten ve C vitamini içerikleri ile vücudu enfeksiyonlara karşı
korurlar.
Kuşburnu-
Ihlamur- Yeşil çay : Antioksidan
etkileri sayesinde bağışıklık sistemini desteklerler.
Diyetisyen Selvi Akman
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder