5 Şubat 2016 Cuma

CİLT YENİLEME TEDAVİLERİNDE DOĞAL YÖNTEMLER: PRP, MEZOTERAPİ, DERMAROLLER

Daha parlak, sıkı ve canlı bir cilde sahip olmak PRP, Dermaroller ve Mezoterapi yöntemleri ile mümkün olabilmektedir.
Yaşlanma etkisiyle ve güneş ışınları, stres, hamilelik, sigara, içki, kötü beslenme gibi diğer etkenlerin etkisiyle deride lekeler, düzensizlikler, kırışıklıklar, sarkmalar, çatlaklar ve saçlarda dökülme, yıpranmalar oluşur. Zamanla deri canlılığını, parlaklığını ve esnekliğini kaybetmektedir. Bu bozuklukluklar cildin kollajen ve elastin liflerin yenilenmesinin yavaşlamasının sonucudur.
Yaşlanmış ve hasar görmüş cildin yeniden yapılandırılmasında PRP, Mezoterapi ve Dermaroller tedavileri kullanılmaktadır.



PRP, Mezoterapi ve Dermaroller tedavilerinin kullanım alanları nelerdir?
Cilt yenileme, deride kırışıklık, sarkma ve çökmelerde, cilt lekeleri, gözaltı morlukları, yara ve yanık izlerinde, akne izlerinde, çatlak tedavisinde uygulanmaktadır. Cildin esnekliğinin ve parlaklığının yeniden kazandırılması için uygulanmaktadır. Deri yaşlanmasını engellemek,sigara içenlerde cilt hasarını engellemek ve tedavi etmek amacıyla, yaz öncesi güneş ışınlarının zararlarına karşı önlemek amaçlı önerilmektedir. Saç dökülmelerinde, cansız, kuru ve ince saçların tedavisinde tek başına veya kombine tedavi şeklinde uygulanmaktadır. Lazer, peeling gibi uygulamalardan sonra derinin hızla yapılanmasını sağlamak amacıyla kullanılmaktadır.

PRP tedavisi nedir ve nasıl uygulanır?
PRP (trombositten zenginleştirilmiş plazma, pıhtı hücreleri) tedavisi cilt yenileme, kırışıklık, cilt sarkması, yara ve yanık izi, cilt çatlakları, leke tedavisinde ve saç dökülmelerinde kullanılan bir yöntemdir. PRP cildin ihtiyacı olan yapılandırıcı ve yenileyici maddeleri içermektedir.
Trombosit denilen pıhtı hücreleri, vücudumuzdaki hasarlı dokuların onarımı ve doğal haline dönüşmelerini sağlamak için gerekli “büyüme faktörlerini” içermektedir. Dokularımızda herhangi bir hasar olduğunda bu pıhtı hücreleri, hasarlı dokuya gelerek onarım sürecini başlatırlar PRP yöntemiyle elde edilen serumdaki pıhtı hücreleri ve büyüme faktörleri, yeni kollajen oluşumunu ve hücreler arası maddeyi çoğaltarak cildi yenilemek üzere derinin alt dokularına yayılır.
Tedavi için hastadan yaklaşık 5-10cc kan alınır. Özel bir tüpte santrifüj edilir. Bu işlem sonucu plazma içinde normalden daha fazla miktarda trombosit birikmiş olur. Elde edilen trombositten zengin plazma, ince uçlu iğnelerle derinin orta tabakasına ve derinin yüzeysel tabakasına enjekte edilir. PRP tedavisinde, normal şartlar altında toplanan trombositlerden daha çok miktarda hücrenin hasarlı dokuda birikmektedir ve böylece onarım süreci hızlı ve güçlü bir şekilde başlamış olur.

PRP'nin yan etkisi var mıdır?

Lokal allerji riski ve bulaşıcılık hastalık riski taşımaz.
Mezoterapi ve Dermaroller nedir ve nasıl uygulanır?
Mezoterapi tedavisinde, cildi yenileyen hyaluronik asit, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve amino asitler cilt altına minik iğnelerle uygulanır. Mezoterapi, cildin kollajen ve elastin üretimini arttırır, ciltte nemlenme artar ve cilt yenilenir. Saç mezoterapisi ile; saçlı deride dolaşım düzenlenir. Saç için faydalı maddeler, vitamin ve minerallerin direk saçlı deriye verilmesi saç sağlığını olumlu etkiler.

Dermaroller silindir şeklinde bir cihazın içinde çok sayıda, ince paslanmaz çelikten olan iğnelerle çevrelenmiş bir alettir. Dermaroller tedavisiyle deride mikro kanallar açmak ve ardından yara iyileşmesi ile derinin yenilenmesi amaçlanır. İşlem esnasında ve sonrasında cilt yenileyici losyonlar, serumlar sürülmektedir. Bu küçük kanallar losyon, serum gibi ürünlerin derinin alt tabakalarına geçişini kolaylaştırmaktadır. Dermaroller akne izleri, yara ve yanık izleri, cilt çatlakları, gözeneklerin küçülmesi, kırışıklık çizgilerinin azaltılması ve derinin yeniden yapılandırılması tedavilerinde kullanılmaktadır.


PRP, Mezoterapi ve Dermaroller uygulamasından sonra neler gözlenir?
Uygulamadan hemen sonra parlak ve canlı bir görünüm ortaya çıkar. 3 veya 4 uygulamadan sonra kalıcı olarak gençleştirici etki sağlar. Cilt dokusunda iyileşme gözlenir ve deri pürüzsüz hale gelir. Cilt daha taze ve dinlenmiş görünür. Cildin elastikiyeti artar ve cilt sarkması azalır. Kırışıklıklar hafifler. Cilt aydınlık bir görünüme kavuşur. Deride yaşlanma engellenir. Lekelerde ve izlerde azalma ve kaybolma gözlenir. Saç dökülmesi tedavisinde dökülmeleri azaltır, durdurur ve dökülmüş saçları yeniden kazandırır.Saç dökülmesinin durdurulması ve yeni saç gelişiminde etkilidir. Saç dökülmesi tedavisinde Mezoterapi ve PRP birlikte kullanıldığında daha etkili olur. Saç ekimi tedavilerden önce ve sonra mezoterapi ve PRP tedavileri uygulandığında saç ekiminin başarı oranını arttırmaktadır.
Cilt yenileme tedavilerinden PRP, Mezoterapi ve Dermaroller birlikte kullanıldığında tedavilerin etkinliği artmaktadır. Bu tedaviler deriyi doğal bir şekilde yeniden canlandırır, onarır ve yapılandırır. Yeni kollajen oluşumunu arttırarak deriyi gençleştirir. Cildi yenileyen, cilt kırışıklığı ve cilt sarkmalarına etkili olan doğal ve faydalı bir yöntemlerdir. 
                                                                                   Dr. Pelin TAŞKIRAN





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder