3 Ekim 2016 Pazartesi

CİLDİNİZE SAĞLIK GETİREN 6 BESİN



Herkes sağlıklı ve daha genç cildi olsun ister ancak hormonal değişiklikler, hastalıklarla dolu stresli dönemler ve yaşam tarzı gibi faktörler cilt sağlığını olumsuz etkileyebilir. Daha güçlü ve sağlık bir cilt gerçekleştirmek için beslenmenizi gözden geçirip doğru besinleri tüketmelisiniz. Hücre dokusunu güçlendirecek besinlerin yanında cildin elastikiyeti ve kollajen tabakasını koruyan yöntemlerle ( http://otasaglikguzellik.blogspot.com.tr/2016/08/sonbahara-puruzsuz-bir-ciltle-girmeye_31.html ) cildinizi sağlıklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.
Antioksidan, vitamin ve mineral deposu olan besinleri tüketerek, kuru ve kırışıklarla dolu bir cilde meydan okuyun!

1- SOMON

Omega-3 yağ asidi değeri en kaliteli balıklardan olan somon, ciltteki elastikiyeti artırıyor. Aynı zamanda içerdiği protein sayesinde hücrelerinizi yenileyerek daha pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar. Omega-3 yağ asidi ve bakırdan zengin olan ceviz de cildin elastikiyetini artırarak yaşlanmayı geciktirir.

2- MÜRDÜM ERİĞİ

Yüksek antioksidan içeriği ile kan damarlarının iç çeperlerini güçlü tutup cildinizin daha sağlıklı görünmesini sağlar. Müthiş bir anti-ageing besini olan mürdüm eriği, güneşten gelen ultraviyole ışınlara karşı cildi koruyarak, cildinizin daha genç görünmesine yardım eder. Mürdüm eriği gibi çilek, kırmızı üzüm, yaban mersini, böğürtlen de antioksidan içeriği güçlü meyvelerdir.

3- AVOKADO

Salatanın üzerine ekleyeceğiniz birkaç dilim avokado, C ve E vitamini deposu. Cildin elastikiyeti ve kollajen tabakanın korunmasında yarar sağlar ve ciltteki lekelerin yok olmasına yardımcı olur.

4- YUMURTA

Protein oranı ve içerdiği vitaminler, mineraller sayesinde yumurta, hücrelerin canlı kalması ve düzenli olarak yenilenmesi için gerekli ortamı yaratıyor.

5-YEŞİL ÇAY

Zengin antioksidan içeriği ile cildin hızlı yaşlanmasında neden olan serbest radikallere karşı vücudu korur. Yeşil çay gibi beyaz çay da antioksidan açısından zengindir. Çay tüketiminin yanında hem cildiniz hem de genel sağlığınız için gerekli olan su tüketimini unutmayın!

6-HAVUÇ

Beta karoten içeriği ile cildinize ulaşan zararlı ultraviyole ışınları uzaklaştırır ve pürüzsüz bir cilde sahip olmanızı sağlar.


Sağlıklı bir cilt için sağlıklı beslenin :)

Diyetisyen Selvi Akman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder