10 Ağustos 2016 Çarşamba

BÖLGESEL ZAYIFLAMADA TEDAVİ PROTOKOLLERİ


Günümüz kentli yaşam akışında hızlı ve düzensiz beslenme, hareketsizlik ve çevresel faktörlere (tarımsal ve hayvansal gıdaların üretim biçimi,saklama koşulları,koruyucu maddeler,allerjenler,içtiğimiz su,soluduğumuz hava vb) bağlı ortaya çıkan metabolik değişimler nedeniyle “kilo problemi” fiziksel ve psikolojik sağlığımızı etkileyerek yaşam kalitemizi bozmaya devam ediyor.
  
İçinde bulunduğumuz sıcak ve nemli bu yaz günlerinde danışanlarımızdan gelen sorular arasında “bölgesel zayıflama”öncelikli yer alıyor.
  Sağlıklı bölgesel zayıflamada metabolizmaya bütüncül yaklaşım ve olumsuz etmenleri ortadan kaldırmak, eş zamanlı gerçekleştirilen medikal estetik uygulamalar ile daha hızlı ve etkin sonuçlar elde etmek tedavimizin temeli.
   
Bölgesel zayıflama; yağ hücrelerinin parçalanması (lipoliz) ,kan ve lenf dolaşımının hızlandırılarak parçalanan yağ asitlerinin drenajının sağlanması,vücudun daha fazla oksijenlenlenmesi ile dokuların yenilenmesi esasına dayalı tedavi protokollerinden oluşur.

Aqualyx intralipoterapi ve lipoliz (cerrahisiz yağ parçalama işlemi) tedavisi ile bacak iç yanları,basen,karın çevresi ve sırt ,kollar,gıdı gibi bölgesel yağlanmalardan birkaç seansta kurtulmak, parçalanan yağ hücrelerinin vücuttan uzaklaştırılmasını LPG ve lenf drenaj-pressoterapi işlemleri ile kan ve lenf dolaşımının hızlandırılmasını, Karboksiterapi olarak adlandırılan bölgesel CO2 gazı verilerek dokuya daha fazla oksijen hücum etmesini , sıkılaşmasını sağlamak mümkün.

Aqualyx içerdiği safra asidleri (örn:desoksikolanik asit ) ile kullanımı son derece güvenli,yağ hücrelerini parçalama yeteneği olan bir maddedir. Bölgeye göre ince uçlu mezoterapi enjektörleri veya kanül yardımıyla yağ dokusuna homojen biçimde uygulanabilmektedir.

 AQUALYX tedavisinin avantajları:

                    İlk seanstan itibaren ölçülebilir incelme,
                    Az sayıda seans ile gerçekçi ve etkin sonuç
                    Cerrahi girişim olmadan ağrısız,dikişsiz uygulanması
                    Anestezi gereği olmaması


FDA belgeli tek endermoloji cihazı olan LPG uygulamasında cihazın hareketli başlıkları yardımıyla vücutta kan ve lenf drenajı sağlanır, yağ hücreleri harekete geçerek parçalanır ve idrar yoluyla vücuttan atılır.

“Lokal lipodistrofı’’ bilinen ismiyle Selülit; kan ve lenf dolaşımının bozulması nedeni ile yağ moleküllerinin dokularda düzensiz dağılımı ve su tutması neticesinde meydana gelen patolojik durumdur. Sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz, bol sıvı alımı tedavide önemli olsa da kafein,phosphocol,gluconate gibi etken maddeler içeren mezoterapi uygulamaları ile ciltte ve ciltaltı dokuda yer alan düzensiz portakal kabuğu görünümü ve çatlakların kesin tedavisi sağlanır.

Dr. Pelin TAŞKIRAN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder