SÜPER BESİN ÇÖREK
OTU
Binlerce yıldır yaygın olarak kullanılmakta olan çörek otu ' kutsanmış tohum' olarak isimlendirilmektedir. Süper besin değerine sahip olan çörek otu; antioksidan, linoleik asit, oleik asit, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum ve A, B, C vitaminlerince zengin bir besindir. Çörek otu içerisinde bulunan timokinon sayesinde birçok hastalık tedavisinde kullanılmaktadır.
Çörek otunun sağlık üzerine
etkileri;
- Antioksidan
- Anti-iflamatuar
- Anti Diyabetik
- Antihipertansif
- Antitümör
KALP DOSTU
Yapılan
araştırmalara göre çörek otu kardiyovasküler hastalıklara
neden olan kötü kolesterol (LDL) seviyesini düşürürken aynı
zamanda kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Bilimsel
çalışmalar bu besinin kalp hastalıklarına yol açan homosistein
oranını düşürdüğünü söylemektedir.
KANSERE KARŞI KORUYUCUR
Çörek otu
içeriğinde ki timokinon sayesinde kansere karşı koruyucudur.
Antioksidan içeriği sayesinde çörek otu yağı tümör
hücrelerinin küçülmesine yardımcı olmaktadır.
İNSÜLİN DİRENCİNİ DÜŞÜRÜR
Çörek otu
tohumuyla yapılan çalışmalarda, çörek otu tohumunun hem hücre
içi hem de hücre dışında anti diyabetik etkisi olduğu
görülmüştür. Çörek otu glikozun hücrelere taşınmasını
sağlayarak kan şekerini düşürür.
BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ
GÜÇLENDİRİR
Çörek otu
bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak enfeksiyonlara
karşı vücudu korur. Çörek otu, obezitenin bağışıklık
sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak doğal öldürücü
hücre aktivitesini uyarmayı, T hücresi ve makrofaj aktivitesini
içermektedir. Yapılan çalışmalar çörek otunun lenfosit hücre
sayısını artırıcı etkisinin kullanılan doza bağlı olduğunu
göstermektedir.
Vitamin ve mineral deposu olan bu muhteşem besinle tanışma vaktin gelmedi mi? :)
Diyetisyen Selvi Akman
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder