10 Ağustos 2016 Çarşamba


SÜPER BESİN ÇÖREK OTU

Binlerce yıldır yaygın olarak kullanılmakta olan çörek otu ' kutsanmış tohum' olarak isimlendirilmektedir. Süper besin değerine sahip olan çörek otu; antioksidan, linoleik asit, oleik asit, kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum ve A, B, C vitaminlerince zengin bir besindir. Çörek otu içerisinde bulunan timokinon sayesinde birçok hastalık tedavisinde kullanılmaktadır.

Çörek otunun sağlık üzerine etkileri;
  • Antioksidan
  • Anti-iflamatuar
  • Anti Diyabetik
  • Antihipertansif
  • Antitümör

KALP DOSTU

Yapılan araştırmalara göre çörek otu kardiyovasküler hastalıklara neden olan kötü kolesterol (LDL) seviyesini düşürürken aynı zamanda kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Bilimsel çalışmalar bu besinin kalp hastalıklarına yol açan homosistein oranını düşürdüğünü söylemektedir.

KANSERE KARŞI KORUYUCUR

Çörek otu içeriğinde ki timokinon sayesinde kansere karşı koruyucudur. Antioksidan içeriği sayesinde çörek otu yağı tümör hücrelerinin küçülmesine yardımcı olmaktadır.

İNSÜLİN DİRENCİNİ DÜŞÜRÜR

Çörek otu tohumuyla yapılan çalışmalarda, çörek otu tohumunun hem hücre içi hem de hücre dışında anti diyabetik etkisi olduğu görülmüştür. Çörek otu glikozun hücrelere taşınmasını sağlayarak kan şekerini düşürür.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Çörek otu bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayarak enfeksiyonlara karşı vücudu korur. Çörek otu, obezitenin bağışıklık sistemi üzerindeki olumsuz etkilerini azaltacak doğal öldürücü hücre aktivitesini uyarmayı, T hücresi ve makrofaj aktivitesini içermektedir. Yapılan çalışmalar çörek otunun lenfosit hücre sayısını artırıcı etkisinin kullanılan doza bağlı olduğunu göstermektedir.

Vitamin ve mineral deposu olan bu muhteşem besinle tanışma vaktin gelmedi mi? :)

Diyetisyen Selvi Akman

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder