30 Ocak 2012 Pazartesi

Çocukların sağlıklı kiloda kalmaları için ne yapmak gerekir ?



Yapabileceğiniz en iyi şey çocuğunuzun tv izleyerek, bilgisayar başında oturarak yada video oyunları oynayarak harcadığı vakti kısıtlamaktır.
Çocuğunuzu koşu yarışları, yüzme, paten kayma,bisiklet sürme gibi kalori yakan ve farklı kas gruplarını çalıştıran fiziksel aktivitelerden zevk alacağı şekilde teşvik edin. En etkili aktiviteler hafif kalp ritmini arttıran, orta derecede terlemeye neden olan ve çocuğun yorulacağı, aşırı terleyip, nefessiz kalmasına neden olmayan aktivitelerdir.
Amaç çocuğun günde en az 30 dk ve sürekli olarak orta derecede fiziksel aktiviteye  katılımını sağlamaktır.
Çocuğunuzun eğlendiği farklı fiziksel aktiviteler bulmasına ve denemesine izin vermelisiniz.
Çocuğunuzu okulda veya arkadaş çevresi içinde spor yapmaya cesaretlendirin. Fakat çocuğunuzu aktivitelerde bir görev almaya zorlamayın, bu onları utandırabilir ya da rahatsız hissetmelerine neden olabilir.
Çocuğunuzun dahil olduğu aktiviteler onun yaşına ve gelişimine uygun olmalıdır. 
Çocuğunuzun, aktivitenin basit temel kurallarını anladığından ve terle kaybettiği suyu yerine koyabilmek için çok su içtiğinden emin olun.
Çocuğunuza rol model olmalısınız. Onlar sizin hareket ettiğinizi ve eğlendiğinizi görürlerse daha çok aktif olmak ve bir yetişkinmişcesine aktifliklerini sürdürmek isteyeceklerdir.
Daha fazla bilgi için :  www.ota.com.tr 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder