21 Ocak 2012 Cumartesi

KIŞ AYLARININ SEVİLEN İÇECEĞİ SALEP



Soğuk kış aylarının sevilen içeceği salep, sağlık açısından birçok koruyucu özelliğe de sahip.
Salep içerdiği müsilaj yapısındaki maddelerden dolayı öksürük dindirici etkisi vardır.
Tarçın ile birlikte hazırlanan salep, kan şekerini dengeleyici ve tok tutan bir ara öğün olur.
Kan dolaşımını hızlandıran etkisi ile vücut ısısını dengelemeye yardımcıdır.
İçeriğindeki su ile şişen müsilaj adlı maddeler sayesinde sindirim sistemini rahatlatıp kabızlığa faydalıdır.
Diyette salepten vazgeçemeyenler için küçük bir öneri;
toz olarak aktarlardan aldığınız salebi, şekersiz olarak veya bitkisel tatlandırıcılar ve yarım yağlı süt ile kendiniz hazırlayın. Üzerine tarçın ve toz zencefil serperek tüketebilirsiniz.
Bu şekilde hazırlanmış 1 su bardağı salep yaklaşık 100 – 120 kcal içerir ve ara öğün için farklı bir alternatif olur.
Daha fazla bilgi için : www.otaguzellik.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder