Soğuk
kış aylarının sevilen içeceği salep, sağlık açısından
birçok koruyucu özelliğe de sahip.
Salep
içerdiği müsilaj yapısındaki maddelerden dolayı öksürük
dindirici etkisi vardır.
Tarçın
ile birlikte hazırlanan salep, kan şekerini dengeleyici ve tok
tutan bir ara öğün olur.
Kan
dolaşımını hızlandıran etkisi ile vücut ısısını
dengelemeye yardımcıdır.
İçeriğindeki
su ile şişen müsilaj adlı maddeler sayesinde sindirim sistemini
rahatlatıp kabızlığa faydalıdır.
Diyette
salepten vazgeçemeyenler için küçük bir öneri;
toz
olarak aktarlardan aldığınız salebi, şekersiz olarak veya
bitkisel tatlandırıcılar ve yarım yağlı süt ile kendiniz
hazırlayın. Üzerine tarçın ve toz zencefil serperek
tüketebilirsiniz.
Bu
şekilde hazırlanmış 1 su bardağı salep yaklaşık 100 – 120
kcal içerir ve ara öğün için farklı bir alternatif olur.
Daha fazla bilgi için : www.otaguzellik.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder