1 Nisan 2015 Çarşamba

AMELİYATSIZ İP İLE YÜZ GERME TEDAVİSİ (ÖRÜMCEK AĞI TEDAVİSİ)


SORU: Kullanılan ipler ne çeşit iplerdir?

Kullandığımız ipler “PDO” (Polydioxanone) adı verilen farklı boyut ve şekillerde olabilen iplerdir. Aynı zamanda, ameliyatlarda da kullanılmaktadır.

SORU: İplerin etkisi ne kadar sürer?

İlk olumlu etkiler ipler yerleştirilir yerleştirmez başlar ve 1-2 ay içinde maksimuma ulaşır. Kalıcılığı 1,5-2 yıldır. 

SORU: PDO ipleri ile tedavi nasıl gerçekleşiyor?
                            
Bu yöntem klasik iple yüz germe yönteminden çok farklıdır ve çok daha güvenlidir. PDO İpleri örümcek ağına benzer şekilde cilt altına farklı yönlerde yerleştirilir. Böylelikle, ciltte kollajen üretimi uyarılır ve sıkılaşma başlar. İpler, 6-8 ay içinde tamamen erirken kollajen artarak yüzü yukarı doğru çeker.

SORU: PDO İpleri ile tedavi ne gibi durumlarda uygulanır?

Yüz, boyun ve vücutta yaş ile oluşan kırışıkların giderilmesinde, ciltteki gevşemelerin giderilmesinde, aynı zamanda cilt dokusundaki sarkmalarda bu tedavi uygulanabilir. Herhangi bir yaş sınırı yoktur. Her yaş ve cilt tipinde güvenle uygulanabilen bir yöntemdir.

SORU: Tedavi nasıl uygulanmaktadır?

PDO İpleri ile tedavi bir cilt germe ameliyatı DEĞİLDİR. Kişi, işlemin yapıldığı gün normal gündelik hayata devam edebilir. Özel olarak tasarlanmış iğneler ile PDO ipleri cilt altına gönderilir. Bu işlem sırasında uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapılır. Cildin ve yumuşak dokuların sarkma derecesi ve tedaviye uygunluğu önemlidir. Seanslar uygulanacak bölgeye göre 20-30 dakika sürmektedir. İşlem sonrasında ciltte oluşacak kızarmaları önlemek adına uygulama yapılan bölgeye krem sürülür.

SORU: İpler tek tip midir? 

Kullandığımız ipler: Mono, Screw, Cog adı altında geçiyor. Bu iplerin sarmal yapıları, uzunlukları ve kalınlıkları farklıdır. Uygulama yapılacak bölgeye göre ip çeşidine karar verilir.

SORU: Etkisi ne zaman başlar ve ne kadar sürer?
Uygulama yapıldıktan hemen görmek mümkündür ancak 1-2 ay içerisinde maksimum verimlilik sağlanır.

SORU: Bu tedavinin tan etkileri var mıdır?

Uygulama sonrası kızarma ve hafif şişme görülebilir fakat gayet doğal bir işlem olması nedeniyle 1-2 gün içerisinde cilt kendisini toparlamaktadır.

SORU: İp ile Yüz Germe uygulamasının yapılması diğer işlemlerin uygulanmasına engel midir?
Kesinlikle değildir. Hatta ip uygularken aynı anda iğne çıkmadan hyaluronik asit olan Mezoterapi ürünleri de verilebilir. İşlemden önce ve sonra diğer botoks, dolgu vb. işlemler yapılabilir.

SORU: İpleri yüzümüz dışında vücudun diğer bölgelerinde de kullanılabiliyor musunuz?
Bacak içleri, kollar, sarkmış göbek için de uygulama yapılmaktadır.
                                   
                        

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder