1 Nisan 2015 Çarşamba

DOLGU & BOTOKS UYGULAMALARI - IŞIK DOLGUSU


SORU: Dolgu nedir, zararlı mıdır?
Dermal dolgular yaş ve yüz şeklinin değişmesi sonucu ortaya çıkan hacim ve dolgunluğunu kaybetmiş yüz bölgelerini yeniden eski haline getirmek, statik kırışıklıkları gidermek, yüz kontürünü yenilemek amacıyla uygulanır. Bunun yanı sıra, hyaluronik asitin cildi canlandırma etkisiyle deri kalitesi ve parlaklık artar. Hyaluronik asit, insan vücudunda normal olarak bol miktarda bulunan bir madde olduğu için kullanımları oldukça güvenlidir. 

SORU: Dolgu ne kadar süre dayanır?
Uygulama sonrası vücudun metabolizma sistemine bağlı olarak 6-12 ay süre ile etkinliklerini korurlar.

SORU: Dolgu işlemi sonrası hemen günlük hayatımıza dönebilir miyiz?
Uygulama alanlarında (özellikle dudakta daha çok karşılaşmaktayız) ilk 2 gün hafif şişlik oluşabilmektedir. Buz uygulaması, bu duru durumun çabuk iyileşmesinde etkili olacaktır.

SORU: Işık dolgusu nedir?
Işık dolgusu” İsviçre Teoxane Laboratuarları tarafından cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek için üretilmiş mezoterapi ve dolgu tekniklerini birleştiren patentli yepyeni bir konsepttir. Işık dolgusu tüm yüz, eller, dekolte ve göz altına uygulanmaktadır. Diğer dolgu maddelerinden farklı olan en önemli özelliği içeriğidir. Bu içerik hyalüronik asit ve yeniden yapılandırma kompleksinden (8 aminoasit, 3 antioksidan, 2 mineral ve 1 vitamin) oluşmaktadır. Cilde nem verir lifting etkisi vardır. Hyaluronik asitin su tutma özelliğinden dolayı cilt gerilir, nemlenir. İnce çizgiler açılır ve ciltte ışıltı meydana gelir.

SORU: Botoks ne gibi durumlarda kullanılmaktadır?
A tipi botulinum enjeksiyonu (Botoks), kas hareketlerini engeller, özellikle alındaki kırışıklıkları, göz çevresindeki çizgileri, kaş ortası çizgileri ve boyundaki kırışıklıkları, çizgileri azaltır. Botoks, işleminde, direkt kasların içine, ince iğneler ile enjekte edilir ve çizgilerin yaklaşık 4-7 gün içerisinde yok olması sağlanır. Aynı zamanda, yeni kırışıklıkların oluşması da engellenir.

SORU: Botoks ne gibi tedavilerde kullanılmaktadır?
Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklık ve çizgilerde, aynı zamanda da el, ayak, koltuk altı terlemeleri ve migren ağrılarında Botoks uygulanmaktadır.

SORU: Botoks için yılan zehiri diyorlar, doğru mudur?
Yanlış bir bilgidir. Botoks, bir bakteriden üretilen kuvvetli bir ilaçtır. Botoks uygulaması 1970'lerden beri özellikle göz doktorları, nörologlar ve fizik tedavi doktorları tarafından çeşitli kas hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Son 15 yıldır da estetik amaçlı kullanımı yaygınlaşmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder