1 Nisan 2015 Çarşamba

LAZERLE CİLT YENİLEME


SORU: Lazer işlemleri ne gibi tedavilerde kullanılmaktadır?
Lazer İngilizce bir terim olup “light amplification by stimulated emission of radiation” (uyarılmış radyasyon salınımıyla ışığın kuvvetlendirilmesi) kelimelerinin baş harflerinden oluşmuştur. Lazer cihazlarıyla birçok tedavi gerçekleşmektedir. Örneğin; Lazer Epilasyon, Dövme Silme, Anti-aging Tedaviler, Damarsal Lezyonlar, Cilt Yenileme ve Leke/İz Tedavileri için farklı lazer çeşitleri bulunmaktadır.

SORU: Kaç farklı çeşit lazer vardır?
Lazerler, ablatif ve non-ablatif lazerler şeklinde ikiye ayrılır. Ablatif olanlar üst deriyi soyarak etki gösterirler. Cilt soyularak kendini yenilerken, akne izi, yara izi, kırışıklıklar da iyileşme gözlemlenir. Ablatif olmayan lazerler ise soymadan deri altını ısıtıp kolajen üretimini artırırlar. Etkinliği ablatif lazerlere oranla daha düşüktür.

SORU: Fraksiyonel lazer nedir?
Fraksiyonel Lazer, hem ablatif (soyucu) uygulamanın etkisine hem de non ablatif uygulamanın güvenliğine sahiptir. Etkinliği yüksek bir yöntemdir, yan etkisi de şaşırtıcı bir şekilde düşüktür. Uygulama sonrası açık yara oluşmadığı için iyileşme süresi oldukça kısadır. Ciltteki kolajeni ve epiteli yenilemeye yönelen gelişmiş bir lazer sistemidir. Kontrollü hasarlama (mozaikleme) mekanizması sayesinde yara izlerinin küçülmesine, düzleşmesine ve çevre doku ile uyumuna yardımcı olur.

SORU: Fraksiyonel lazer nasıl çalışır?
Yüzeyden gönderilen toplu iğne ucundan küçük lazer ışınları derinin alt tabakalarına ulaşarak mozaik deseni gibi ince sütunlar halinde ciltteki sorunlu alanları tarar. Bu alanlarda karşılaştığı bozuk bağ dokusunu, kolajeni ve epidermal dokuyu soymadan ciltte mikro kanallar açma yöntemi ile yok eder.

SORU: Uygulama ağrılı mıdır?
Lokal anestezik kremler kullanılarak çok hafif bir yanma hissi ile işlem gerçekleştirilir. İşlem sırasında soğutma cihazı kullanılarak yanma hissi en minimum seviyeye çekilir.

SORU: Fraksiyonel Lazer ile cilt yenileme tedavisi kaç seans sürer?
Fraksiyonel Lazer 4-6 seans uygulanır. Seans süresi maksimum yarım saat sürmektedir. Seans aralıkları 4 haftadır. Kişiye göre tedavi sayısı değişebilir. Sonuçlar ilk tedaviden itibaren görülür, istediğimiz sonuçlar ise 3 tedavi sonrasında görülmeye başlar. Sonuçlar cildin kendini yenileme hızı ile paralel hızda gerçekleşir. Bu yüzden çok ileri yaşlara gelmeden bu uygulamaların yapılmasını önermekteyiz.

SORU: İşlemden sonra günlük yaşama hemen dönebilir miyiz?
Uygulama sonrası 1-2 saat süren bir kızarıklık olur. 3-4 gün kadar ciltte hafif soyulma yaşanarak ciltte yenilenme meydana gelir. İşlem sonrasında cilt nemlendirilerek, güneş koruyucusu kullanılır. Hafif makyaj 2 gün sonra yapılabilir. İyileşme çok hızlı gerçekleştiğinden kişi günlük hayatını aksatacak bir sorun yaşamaz. Herhangi bir yara iz, leke oluşumu gerçekleşmez.

SORU: Etkili olduğu başka sorunlar var mıdır?
Sivilce izleri, ameliyat izleri, yanık izleri, çatlak, kırışıklık ve lekelerde de oldukça etkili bir yöntemdir.

SORU: Sivilce izlerini veya çatlakları yüzde yüz düzeltir mi?
İzin ve çatlağın derinliği, kişinin yaşı ve cilt yapısı göz önünde bulundurularak net bir yanıt verilebilir. En düşük başarı oranı %50 düzelmedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder