1 Nisan 2015 Çarşamba

YAŞLANIRKEN GENÇ GÖRÜNEBİLMEK


Ruhumuzun ve kişiliğimizin aynası olan cildimiz yılların geçmesiyle bir takım değişikliklere uğrayarak eski güzelliğini, canlılığını yitirir. Yaşam süresinin uzaması nedeniyle, yaşlanırken genç kalmak hepimiz için vazgeçilmez bir tutku haline gelmiştir.

Genetik faktörler, güneşin olumsuz etkileri, stres, hormonal faktörler yaşlanma sürecini değiştiren en önemli etkenler arasındadır. Genetiğimizi değiştiremeyiz ama diğer etkenlerle savaşmamız oldukça mümkündür. 

1996 yılından beri hizmet veren ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş olan OTA Poliklinik, yaşlanırken sağlıklı ve güzel kalabilmenin olanaklarını sunmaktadır. Kliniğimizde diyetten leke tedavilerine, dövme silmeden lazer epilasyona uzanan büyük bir yelpazede teknoljinin tüm olanaklarını kullanarak ve son gelişmeleri takip ederek hizmet vermekteyiz.

Sağlıklı yaşlanabilmek, doğal bir şekilde gençleşmek için ilk şart iyi bir cilt bakımıdır. Bu nedenle, tedavilerimize başlamadan önce cilt analiziyle cildin durumunu tespit ediyoruz. Cildin tipi, kalınlığı, kollajen miktarı, hangi bölgelerin yaşlanmaya başladığını ve leke durumunu inceleyip cildin ihtiyacı olan uygulamaya karar veriyoruz.

Kişi 20-30 yaşları arasında, belirgin çizgilere ve lekelenmeye sahip değilse yaşlılık sürecini yavaşlatmak cildin nemli ve canlı durmasını sağlamak için Mezoterapi yapılabilir.

Mezoterapi,cildin ihtiyacı olan nemi, vitaminleri özel karışımlar halinde cildin canlı tabakası olan orta tabakasına özel uçlu iğnelerle verilmesi şeklinde uygulanır. Buradaki amaç çevresel kirlilik ve güneşin zararlı etkileri sonucu olan serbest radikallerin ciltten uzaklaştırılmasını sağlamaktır. Çünkü serbest radikaller cildin yaşlanma sürecinde önemli rol oynarlar ve hücre ölümüne sebep olabilirler. Mezoterapi ile verilen antioksidanlar ve A,C,E gibi vitaminler serbest radikallerinin eliminasyonunu sağlayarak cildi zamana karşı korur.

Mezoterapi ürünleri, “dermaroller” denilen küçük çelik iğneler yerleştirilmiş tambur şeklinde bir aletin cilde uygulanmasıyla da cilde verilebilir.  Ayrıca bu özel iğneler hücrelerin uyarılarak yenilenmesini sağlarlar ve ciltte kan dolaşımını hızlandırarak cildin oksijenlemesini artırırlar.
30 yaşımızdan sonra cildimizde yavaş yavaş çizgiler oluşmaya başlar. Bunların bir kısmı mimik çizgileri bir kısmı ise dinlenme esnasında da görülen kırışıklıklardır. Eğer kırışıklıklar hafif ise Mezoterapi, Dermaroller tedavisi (dermaterapi ) yeterli olacaktır. Eğer çizgiler daha derin ise hyaluronik asit içeren hafif dolgular kullanılabilir.
Mimik kırışıklıklarının oluşmaması ve var olan azaltılması için altın standart hala Botoks uygulamasıdır.                
Bunun yanı sıra, PRP dediğimiz işlemle de cildin canlandırılması, ince kırışıklık ve lekelerin giderilmesi mümkündür. Uygulama esnasında, kişinin kanından elde edilen plazma kullanılır. Plateletler veya diğer adıyla trombositler, vücudumuzda hasarlı dokuları onaran ve büyüme faktörlerini yapısında barındıran kan elemanlarıdır. PRP uygulamasıyla hasarlı dokuya kan dolaşımıyla taşınabilecek olandan çok daha fazla platelet verilir. Aktive olmuş bu plateletlerden salınan büyüme faktörleri ciltte yenilenme sürecini başlatır. PRP aynı zamanda saç dökülmeleri için de oldukça uygun bir tedavi yöntemidir. Saçlı deride kök hücrelerini uyararak yeni saç yapımını destekler, böylelikle saç dökülmesi ortadan kaybolur.

35-40 yaşlarından sonra cilt altı bağ ve destek dokuları eski diriliğini ve kuvvetini kaybettiğinden yerçekiminin etkisine dayanamaz ve aşağıya doğru sarkmalar başlar. Bu süreçte özellikle göz çevresindeki ince derili yumuşak doku tabakası etkilenerek üst ve alt göz kapağı düşmeye, yanaklar ise aşağıya doğru sarkmaya başlar. Bu sarkmalara karşı son zamanlarda gayet doğal ve ameliyatsız bir işlem olan Örümcek Ağı veya İp Tedavisi dediğimiz işlemi yapmaktayız. Cilt tarafından emilen ve yan etkisi olmayan bu iplerin etrafını kollajenler sararak cildin sıkılaşması sağlanır. 2 yıla kadar etkili olan bu yöntemde 30 dakika gibi kısa bir sürede ameliyatsız bir şekilde sarkan cildiniz gerilir ve mükemmel bir görünüme kavuşursunuz.

OTA Poliklinik’te bunun yanı sıra en son teknoloji lazerlerle cildi onaran, hücre yenilenmesini sağlayan, kırışıklıkları azaltan ve lekeleri gideren lazer tedavileri de yapılmaktadır.
20 yıllık hekimlik ve tecrübelerimize dayanarak, koruyucu tedavilerin erken yaşlarda başlanmasından yanayız. Sağlıklı ve genç bir cilt için OTA Poliklinik olarak sizleri aramızda görmekten ve yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız. Unutmayın, her kişinin içinde bir değişim isteği vardır, yeter ki içinizdeki değişim ateşini uyandırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder