1 Nisan 2015 Çarşamba

YAŞLANIRKEN GENÇ GÖRÜNEBİLMEK


Ruhumuzun ve kişiliğimizin aynası olan cildimiz yılların geçmesiyle bir takım değişikliklere uğrayarak eski güzelliğini, canlılığını yitirir. Yaşam süresinin uzaması nedeniyle, yaşlanırken genç kalmak hepimiz için vazgeçilmez bir tutku haline gelmiştir.

Genetik faktörler, güneşin olumsuz etkileri, stres, hormonal faktörler yaşlanma sürecini değiştiren en önemli etkenler arasındadır. Genetiğimizi değiştiremeyiz ama diğer etkenlerle savaşmamız oldukça mümkündür. 

1996 yılından beri hizmet veren ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı bir kuruluş olan OTA Poliklinik, yaşlanırken sağlıklı ve güzel kalabilmenin olanaklarını sunmaktadır. Kliniğimizde diyetten leke tedavilerine, dövme silmeden lazer epilasyona uzanan büyük bir yelpazede teknoljinin tüm olanaklarını kullanarak ve son gelişmeleri takip ederek hizmet vermekteyiz.

Sağlıklı yaşlanabilmek, doğal bir şekilde gençleşmek için ilk şart iyi bir cilt bakımıdır. Bu nedenle, tedavilerimize başlamadan önce cilt analiziyle cildin durumunu tespit ediyoruz. Cildin tipi, kalınlığı, kollajen miktarı, hangi bölgelerin yaşlanmaya başladığını ve leke durumunu inceleyip cildin ihtiyacı olan uygulamaya karar veriyoruz.

Kişi 20-30 yaşları arasında, belirgin çizgilere ve lekelenmeye sahip değilse yaşlılık sürecini yavaşlatmak cildin nemli ve canlı durmasını sağlamak için Mezoterapi yapılabilir.

Mezoterapi,cildin ihtiyacı olan nemi, vitaminleri özel karışımlar halinde cildin canlı tabakası olan orta tabakasına özel uçlu iğnelerle verilmesi şeklinde uygulanır. Buradaki amaç çevresel kirlilik ve güneşin zararlı etkileri sonucu olan serbest radikallerin ciltten uzaklaştırılmasını sağlamaktır. Çünkü serbest radikaller cildin yaşlanma sürecinde önemli rol oynarlar ve hücre ölümüne sebep olabilirler. Mezoterapi ile verilen antioksidanlar ve A,C,E gibi vitaminler serbest radikallerinin eliminasyonunu sağlayarak cildi zamana karşı korur.

Mezoterapi ürünleri, “dermaroller” denilen küçük çelik iğneler yerleştirilmiş tambur şeklinde bir aletin cilde uygulanmasıyla da cilde verilebilir.  Ayrıca bu özel iğneler hücrelerin uyarılarak yenilenmesini sağlarlar ve ciltte kan dolaşımını hızlandırarak cildin oksijenlemesini artırırlar.
30 yaşımızdan sonra cildimizde yavaş yavaş çizgiler oluşmaya başlar. Bunların bir kısmı mimik çizgileri bir kısmı ise dinlenme esnasında da görülen kırışıklıklardır. Eğer kırışıklıklar hafif ise Mezoterapi, Dermaroller tedavisi (dermaterapi ) yeterli olacaktır. Eğer çizgiler daha derin ise hyaluronik asit içeren hafif dolgular kullanılabilir.
Mimik kırışıklıklarının oluşmaması ve var olan azaltılması için altın standart hala Botoks uygulamasıdır.                
Bunun yanı sıra, PRP dediğimiz işlemle de cildin canlandırılması, ince kırışıklık ve lekelerin giderilmesi mümkündür. Uygulama esnasında, kişinin kanından elde edilen plazma kullanılır. Plateletler veya diğer adıyla trombositler, vücudumuzda hasarlı dokuları onaran ve büyüme faktörlerini yapısında barındıran kan elemanlarıdır. PRP uygulamasıyla hasarlı dokuya kan dolaşımıyla taşınabilecek olandan çok daha fazla platelet verilir. Aktive olmuş bu plateletlerden salınan büyüme faktörleri ciltte yenilenme sürecini başlatır. PRP aynı zamanda saç dökülmeleri için de oldukça uygun bir tedavi yöntemidir. Saçlı deride kök hücrelerini uyararak yeni saç yapımını destekler, böylelikle saç dökülmesi ortadan kaybolur.

35-40 yaşlarından sonra cilt altı bağ ve destek dokuları eski diriliğini ve kuvvetini kaybettiğinden yerçekiminin etkisine dayanamaz ve aşağıya doğru sarkmalar başlar. Bu süreçte özellikle göz çevresindeki ince derili yumuşak doku tabakası etkilenerek üst ve alt göz kapağı düşmeye, yanaklar ise aşağıya doğru sarkmaya başlar. Bu sarkmalara karşı son zamanlarda gayet doğal ve ameliyatsız bir işlem olan Örümcek Ağı veya İp Tedavisi dediğimiz işlemi yapmaktayız. Cilt tarafından emilen ve yan etkisi olmayan bu iplerin etrafını kollajenler sararak cildin sıkılaşması sağlanır. 2 yıla kadar etkili olan bu yöntemde 30 dakika gibi kısa bir sürede ameliyatsız bir şekilde sarkan cildiniz gerilir ve mükemmel bir görünüme kavuşursunuz.

OTA Poliklinik’te bunun yanı sıra en son teknoloji lazerlerle cildi onaran, hücre yenilenmesini sağlayan, kırışıklıkları azaltan ve lekeleri gideren lazer tedavileri de yapılmaktadır.
20 yıllık hekimlik ve tecrübelerimize dayanarak, koruyucu tedavilerin erken yaşlarda başlanmasından yanayız. Sağlıklı ve genç bir cilt için OTA Poliklinik olarak sizleri aramızda görmekten ve yardımcı olmaktan mutluluk duyacağız. Unutmayın, her kişinin içinde bir değişim isteği vardır, yeter ki içinizdeki değişim ateşini uyandırın.

LAZERLE CİLT YENİLEME


SORU: Lazer işlemleri ne gibi tedavilerde kullanılmaktadır?
Lazer İngilizce bir terim olup “light amplification by stimulated emission of radiation” (uyarılmış radyasyon salınımıyla ışığın kuvvetlendirilmesi) kelimelerinin baş harflerinden oluşmuştur. Lazer cihazlarıyla birçok tedavi gerçekleşmektedir. Örneğin; Lazer Epilasyon, Dövme Silme, Anti-aging Tedaviler, Damarsal Lezyonlar, Cilt Yenileme ve Leke/İz Tedavileri için farklı lazer çeşitleri bulunmaktadır.

SORU: Kaç farklı çeşit lazer vardır?
Lazerler, ablatif ve non-ablatif lazerler şeklinde ikiye ayrılır. Ablatif olanlar üst deriyi soyarak etki gösterirler. Cilt soyularak kendini yenilerken, akne izi, yara izi, kırışıklıklar da iyileşme gözlemlenir. Ablatif olmayan lazerler ise soymadan deri altını ısıtıp kolajen üretimini artırırlar. Etkinliği ablatif lazerlere oranla daha düşüktür.

SORU: Fraksiyonel lazer nedir?
Fraksiyonel Lazer, hem ablatif (soyucu) uygulamanın etkisine hem de non ablatif uygulamanın güvenliğine sahiptir. Etkinliği yüksek bir yöntemdir, yan etkisi de şaşırtıcı bir şekilde düşüktür. Uygulama sonrası açık yara oluşmadığı için iyileşme süresi oldukça kısadır. Ciltteki kolajeni ve epiteli yenilemeye yönelen gelişmiş bir lazer sistemidir. Kontrollü hasarlama (mozaikleme) mekanizması sayesinde yara izlerinin küçülmesine, düzleşmesine ve çevre doku ile uyumuna yardımcı olur.

SORU: Fraksiyonel lazer nasıl çalışır?
Yüzeyden gönderilen toplu iğne ucundan küçük lazer ışınları derinin alt tabakalarına ulaşarak mozaik deseni gibi ince sütunlar halinde ciltteki sorunlu alanları tarar. Bu alanlarda karşılaştığı bozuk bağ dokusunu, kolajeni ve epidermal dokuyu soymadan ciltte mikro kanallar açma yöntemi ile yok eder.

SORU: Uygulama ağrılı mıdır?
Lokal anestezik kremler kullanılarak çok hafif bir yanma hissi ile işlem gerçekleştirilir. İşlem sırasında soğutma cihazı kullanılarak yanma hissi en minimum seviyeye çekilir.

SORU: Fraksiyonel Lazer ile cilt yenileme tedavisi kaç seans sürer?
Fraksiyonel Lazer 4-6 seans uygulanır. Seans süresi maksimum yarım saat sürmektedir. Seans aralıkları 4 haftadır. Kişiye göre tedavi sayısı değişebilir. Sonuçlar ilk tedaviden itibaren görülür, istediğimiz sonuçlar ise 3 tedavi sonrasında görülmeye başlar. Sonuçlar cildin kendini yenileme hızı ile paralel hızda gerçekleşir. Bu yüzden çok ileri yaşlara gelmeden bu uygulamaların yapılmasını önermekteyiz.

SORU: İşlemden sonra günlük yaşama hemen dönebilir miyiz?
Uygulama sonrası 1-2 saat süren bir kızarıklık olur. 3-4 gün kadar ciltte hafif soyulma yaşanarak ciltte yenilenme meydana gelir. İşlem sonrasında cilt nemlendirilerek, güneş koruyucusu kullanılır. Hafif makyaj 2 gün sonra yapılabilir. İyileşme çok hızlı gerçekleştiğinden kişi günlük hayatını aksatacak bir sorun yaşamaz. Herhangi bir yara iz, leke oluşumu gerçekleşmez.

SORU: Etkili olduğu başka sorunlar var mıdır?
Sivilce izleri, ameliyat izleri, yanık izleri, çatlak, kırışıklık ve lekelerde de oldukça etkili bir yöntemdir.

SORU: Sivilce izlerini veya çatlakları yüzde yüz düzeltir mi?
İzin ve çatlağın derinliği, kişinin yaşı ve cilt yapısı göz önünde bulundurularak net bir yanıt verilebilir. En düşük başarı oranı %50 düzelmedir.


AMELİYATSIZ İP İLE YÜZ GERME TEDAVİSİ (ÖRÜMCEK AĞI TEDAVİSİ)


SORU: Kullanılan ipler ne çeşit iplerdir?

Kullandığımız ipler “PDO” (Polydioxanone) adı verilen farklı boyut ve şekillerde olabilen iplerdir. Aynı zamanda, ameliyatlarda da kullanılmaktadır.

SORU: İplerin etkisi ne kadar sürer?

İlk olumlu etkiler ipler yerleştirilir yerleştirmez başlar ve 1-2 ay içinde maksimuma ulaşır. Kalıcılığı 1,5-2 yıldır. 

SORU: PDO ipleri ile tedavi nasıl gerçekleşiyor?
                            
Bu yöntem klasik iple yüz germe yönteminden çok farklıdır ve çok daha güvenlidir. PDO İpleri örümcek ağına benzer şekilde cilt altına farklı yönlerde yerleştirilir. Böylelikle, ciltte kollajen üretimi uyarılır ve sıkılaşma başlar. İpler, 6-8 ay içinde tamamen erirken kollajen artarak yüzü yukarı doğru çeker.

SORU: PDO İpleri ile tedavi ne gibi durumlarda uygulanır?

Yüz, boyun ve vücutta yaş ile oluşan kırışıkların giderilmesinde, ciltteki gevşemelerin giderilmesinde, aynı zamanda cilt dokusundaki sarkmalarda bu tedavi uygulanabilir. Herhangi bir yaş sınırı yoktur. Her yaş ve cilt tipinde güvenle uygulanabilen bir yöntemdir.

SORU: Tedavi nasıl uygulanmaktadır?

PDO İpleri ile tedavi bir cilt germe ameliyatı DEĞİLDİR. Kişi, işlemin yapıldığı gün normal gündelik hayata devam edebilir. Özel olarak tasarlanmış iğneler ile PDO ipleri cilt altına gönderilir. Bu işlem sırasında uygulanacak bölgeye lokal anestezi yapılır. Cildin ve yumuşak dokuların sarkma derecesi ve tedaviye uygunluğu önemlidir. Seanslar uygulanacak bölgeye göre 20-30 dakika sürmektedir. İşlem sonrasında ciltte oluşacak kızarmaları önlemek adına uygulama yapılan bölgeye krem sürülür.

SORU: İpler tek tip midir? 

Kullandığımız ipler: Mono, Screw, Cog adı altında geçiyor. Bu iplerin sarmal yapıları, uzunlukları ve kalınlıkları farklıdır. Uygulama yapılacak bölgeye göre ip çeşidine karar verilir.

SORU: Etkisi ne zaman başlar ve ne kadar sürer?
Uygulama yapıldıktan hemen görmek mümkündür ancak 1-2 ay içerisinde maksimum verimlilik sağlanır.

SORU: Bu tedavinin tan etkileri var mıdır?

Uygulama sonrası kızarma ve hafif şişme görülebilir fakat gayet doğal bir işlem olması nedeniyle 1-2 gün içerisinde cilt kendisini toparlamaktadır.

SORU: İp ile Yüz Germe uygulamasının yapılması diğer işlemlerin uygulanmasına engel midir?
Kesinlikle değildir. Hatta ip uygularken aynı anda iğne çıkmadan hyaluronik asit olan Mezoterapi ürünleri de verilebilir. İşlemden önce ve sonra diğer botoks, dolgu vb. işlemler yapılabilir.

SORU: İpleri yüzümüz dışında vücudun diğer bölgelerinde de kullanılabiliyor musunuz?
Bacak içleri, kollar, sarkmış göbek için de uygulama yapılmaktadır.
                                   
                        

DOLGU & BOTOKS UYGULAMALARI - IŞIK DOLGUSU


SORU: Dolgu nedir, zararlı mıdır?
Dermal dolgular yaş ve yüz şeklinin değişmesi sonucu ortaya çıkan hacim ve dolgunluğunu kaybetmiş yüz bölgelerini yeniden eski haline getirmek, statik kırışıklıkları gidermek, yüz kontürünü yenilemek amacıyla uygulanır. Bunun yanı sıra, hyaluronik asitin cildi canlandırma etkisiyle deri kalitesi ve parlaklık artar. Hyaluronik asit, insan vücudunda normal olarak bol miktarda bulunan bir madde olduğu için kullanımları oldukça güvenlidir. 

SORU: Dolgu ne kadar süre dayanır?
Uygulama sonrası vücudun metabolizma sistemine bağlı olarak 6-12 ay süre ile etkinliklerini korurlar.

SORU: Dolgu işlemi sonrası hemen günlük hayatımıza dönebilir miyiz?
Uygulama alanlarında (özellikle dudakta daha çok karşılaşmaktayız) ilk 2 gün hafif şişlik oluşabilmektedir. Buz uygulaması, bu duru durumun çabuk iyileşmesinde etkili olacaktır.

SORU: Işık dolgusu nedir?
Işık dolgusu” İsviçre Teoxane Laboratuarları tarafından cilde ışığı yansıtma kapasitesini geri vermek için üretilmiş mezoterapi ve dolgu tekniklerini birleştiren patentli yepyeni bir konsepttir. Işık dolgusu tüm yüz, eller, dekolte ve göz altına uygulanmaktadır. Diğer dolgu maddelerinden farklı olan en önemli özelliği içeriğidir. Bu içerik hyalüronik asit ve yeniden yapılandırma kompleksinden (8 aminoasit, 3 antioksidan, 2 mineral ve 1 vitamin) oluşmaktadır. Cilde nem verir lifting etkisi vardır. Hyaluronik asitin su tutma özelliğinden dolayı cilt gerilir, nemlenir. İnce çizgiler açılır ve ciltte ışıltı meydana gelir.

SORU: Botoks ne gibi durumlarda kullanılmaktadır?
A tipi botulinum enjeksiyonu (Botoks), kas hareketlerini engeller, özellikle alındaki kırışıklıkları, göz çevresindeki çizgileri, kaş ortası çizgileri ve boyundaki kırışıklıkları, çizgileri azaltır. Botoks, işleminde, direkt kasların içine, ince iğneler ile enjekte edilir ve çizgilerin yaklaşık 4-7 gün içerisinde yok olması sağlanır. Aynı zamanda, yeni kırışıklıkların oluşması da engellenir.

SORU: Botoks ne gibi tedavilerde kullanılmaktadır?
Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan kırışıklık ve çizgilerde, aynı zamanda da el, ayak, koltuk altı terlemeleri ve migren ağrılarında Botoks uygulanmaktadır.

SORU: Botoks için yılan zehiri diyorlar, doğru mudur?
Yanlış bir bilgidir. Botoks, bir bakteriden üretilen kuvvetli bir ilaçtır. Botoks uygulaması 1970'lerden beri özellikle göz doktorları, nörologlar ve fizik tedavi doktorları tarafından çeşitli kas hastalıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. Son 15 yıldır da estetik amaçlı kullanımı yaygınlaşmıştır.