3 Eylül 2011 Cumartesi

Fito-Diyet Nedir ?



Fitodiyet nedir?Fitoterapi, bitkilerin içerdiği kimyasal maddeleri belirli doz ve şekillerde kullanarak hastalıkları önleme ve tedavi etmektir. Şifalı bitkiler ile tedavi anlamına gelen Fitoterapi, farmakolojinin bir dalıdır.
 
Fitoterapi Fitoterapi terimi ilk kez 1870-1953 yılları arasında yaşamış Fransız hekim Henri Lenclerc tarafından La Presce Medical adlı dergide kullanılmıştır. Oysa, bu tarihten çok önce bitkilerin hastalıkların tedavisinde ve koruyucu hekimlikte kullanıldığını bilmekteyiz. Konuya dair en eski kayıtlar 5000 yıl öncesine dayanmaktadır.
Bitkiler, insanların yaşamlarını ve sağlıklarını sürdürebilmeleri için gerekli besin öğelerini ve elementleri içeren sonsuz bir kaynaktır.
 
Bitkisel tedaviBitkisel tedavi, son yıllarda ilaçların yan etkilerin çokluğu, doğallığın yan etkiden arınmış olduğu düşüncesi, ilaç fiyatları,kronik hastalıklar, gibi pek çok nedene bağlı olarak yeniden popüler hale gelmiştir.
Fito-diyetFito-diyet , bilinen ve uygulanan sağlıklı beslenme kuralları eşliğinde aynı zamanda kişiye özel bitkisel karışımların da kullanıdığıbir diyet programıdır.Kişinin yaşam tarzı, ideal kilosu, kişisel özellikleri, laboratuar bulguları ve hastalıkları dikkate alınarak hazırlanır.
 
FitodiyetFitodiyet, kilo vermek isteyenlerin uygulayacağı bir program olmasının yanı sıra, sağlıklı yaşamak isteyenkronik hastalığı için fitoterapiden destek almak isteyen kişilerin de başvurabileceği bir programdır. Çocuklukta, büyüme ve gelişme çağında, gebelikte, emziklilikte, lohusalıkta, menopozda kısaca hayatın her yaş döneminde nasıl beslenmemiz gerektiğini ve hangi doğal yaklaşımların beslenmemize olumlu katkı sağlayacağını öğreten bir sistemdir.
 
Fitodiyeti diğer diyetlerden ayıran fark,Fitodiyeti diğer diyetlerden ayıran fark, diyetin bir fitoterapi uzmanı tarafından da destekleniyor olmasıdır. Kişinin bir hastalığı ya da desteklenmesi gereken özel bir durumu (menapoz,ergenlik v.s.) varsa doktor kontrolünde olmak kaydıyla, fitoterapi uzmanı tarafından hastalığına uygun olacak şekilde şifalı bitkiler diyete eklenir. Fitodiyetin diğer bitkilerle yapılan tedavilerden farkı kesinlikle kişiye özel olması ve doktor,diyetisyen fitoterapi uzmanı tarafından uygulanıyor olmasıdır.
Son olarak unutulmamalıdır ki , fitodiyet, alışılmış diyet listelerinin dışında farklı tatlarla zenginleştirilmiş, dinamik, heyecanlı ve aktif bir diyettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder