3 Eylül 2011 Cumartesi

Kliniğimizde Uygulanan Selülit Tedavileri


LPG

 
LPG endermoloji tekniği ile lokal yağ ve sellülitlerin giderilmesi amacı ile kullanılan yöntemdir. Endermoloji tekniği ile dokuya pozitif baskı ile masaj , negatif baskı ile vakumlama prensibine dayanan bir masaj metodudur.

Mezoterapi

 
Mezoterapi, dolaşım düzenleyici, yağ eritici ve yağ taşıyıcı ilaçlarla belirli vitaminlerin bir karışım halinde cildin orta tabakasına, 1- 2 cm. aralıklarla ve 4- 6 mm’ lik özel iğnelerle cilt altına uygulanması işlemidir.
Mezoterapi ilk kez 1952 yılında Fransa'da lenf ve damar sistemi hastalıklarını tedavi etmek amacıyla kullanılmıştır. Farklı madddeler injekte edilerek kronik ağrılar, saç kaybı, kemik ve eklem rahatsızlıkları ve sedef gibi hastalıkların da tedavi edilebileceği keşfedilmiştir.
Mezoterapi günümüzde vücut yağının azaltılması ve vücut kontürünün düzeltilmesinde cerrahi dışı bir yöntem olarak uygulanmaktadır.. Son zamanlarda bazı maddelerin injeksiyonu ile yağ dokusunun azaltılabileceğinin saptanmasıyla, mezoterapi kilo kaybetmek, sellülitleri azaltmak, vücut şekillendirilmesi, kırışıklık tedavisi ve yüz gençleştirme de kullanılmaktadır.

Radyofrekans - Thermo-C

 
Thermo C yüz ve vücut gençleştirme, bölgesel zayıflamada kullanılan (rejuvenation ve remodulation) radyofrekans teknolojisini bünyesinde barındıran bir sistemdir. Vakum, radyofrekans, LED ve kriyoterapi gibi çeşitli teknikler Thermo-C cihazında kombine olarak bulunmaktadır.Bir seans içinde bu dört etkiyi aynı anda gösterebilmesi ile yapılan işlemin etkisini artırmakta ve kişilere zaman tasarrufu sağlamaktadır.
Radyofrekans nedir?
RF elektromanyetik spektrumun bir parçasıdır. Tıpta uzun yıllar cerrahi işlemler sırasında kullanılmış, son yıllarda kozmetik alanında da yerini bulmuştur. Etkisini seçilen bir derinliğe kadar hedef ( 5-15 mm derinlik )dokuda ısı ortaya çıkararak gösterir ve yağ yakarak ısı enerjisi ortaya çıkarır.

Karboksiterapi

 
Karboksiterapi, deri içi ve deri altına özel bir cihazla doğrudan saf karbondioksit gazı verilmesi yöntemidir.
İlk olarak 1932 yılında Fransa’da tıkanan atar damar hastalıklarının tedavisinde kullanılmıştır. 1993 yılından itibaren selülit tedavisinde uygulanmaktadır.
Karbondioksit oksijene göre 20 kat daha hızlı dağılan bir gazdır. Uygulama sonrası bölgeye çevre dokulardan daha fazla oksijen gelir ve dolaşım hızlanır. Karbondioksit hızla uzaklaştırılır. Yağ yakımı artar.

Elektroterapi

 
Elektroterapi , cilt, cilt altı ve derin kas gruplarının yüksek frekanslı elektriksel uyarılarla aktif hale getirilmesi esasına dayanmaktadır. Bu teknik, vücuda yerleştirilen elektrotlarla doğru akım kullanılarak uygulanır.
Elektroterapi, bölgesel zayıflamayı, sarkık ve güçsüz kasların toparlanmasını, cilt ve cilt altı dolaşımını artırarak cildin kalitesinin artmasını, uygulanan bölgenin sıkılaşmasını sağlar. İşlem esnasında uygulama alanlarındaki aktivite dokulardaki oksijenlenmeyi artırarak yağların yakımını hızlandırır.
Özellikle, elektroterapi sonrasında lenf drenajı uygulaması çok iyi sonuç vermektedir. Kombine olarak yapılan diğer tedavilerle kilo verme kolaylaşır.

Pressoterapi

 
Pressoterapi, vücuttaki lenf noktalarından başlayarak yapmış olduğu basınçlı uyarılarla ayak tabanından göğüs altına kadar uygulanan bir basınç terapisidir. Vakumlu pompalar kullanılarak vücudunu saran bir plastik örtü sayesinde cilt ve tenin altındaki damar ve lenf bezlerindeki kan akımını hızlandırmayı amaçlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder