3 Eylül 2011 Cumartesi

Lazer Epilasyon Hakkında Herşey !


Lazer Epilasyonun Faydaları

Lazer Epilasyonun FaydalarıKişilerin çoğunda kalıcı veya uzun dönemli epilasyon sağlanır.
Bacak, sırt gibi geniş alanlarda uygulama olanağı sağlar . Az ağrılı bir yöntemdir, kişilerin çoğu tedaviye rahatlıkla uyum sağlar. Tekrar büyüme olsa bile oluşacak tüyler zayıf açık renkli kozmetik önemi zayıf tüyler şeklindedir.Hızlı bir yöntemdir 4-5 saatte vücuttaki tüm tüyler temizlenebilir. Kanserojen olduğunu gösteren herhangi bir kanıt yoktur. Batık kılların ve kıl dönmelerinin en önemli tedavi yöntemidir.

Lazer tedavisi başlangıcından itibaren tüylerin daha yavaş ve daha ince çıktıkları gözlemlenebilir. 

Lazer Epilasyon Türleri

  • Alexandrite Lazer
Açık renk cilt, siyah tüylerde etkilidir. Genelde Türk insanı açık tenli, siyah kıl yapısına sahiptir. Alexandrite lazer kıl köküne ulaşarak kalıcı ve etkili sonuç alınmasını amaçlar. Dinamik soğutma sistemi sayesinde acı hissi yok denecek kadar azdır. Cihazın ciltle teması olmadığından hijyen açısından sorun yaşanmaz.
  • Nd-Yag Lazer
Her cilt rengine uygulanır ve açık renk, ince tüylerde de etkilidir. En koyu cilt tipi ve bronz ten dahil uygulanabilir. Bu nedenle yazın uygulanmasında bir sakınca yoktur. Nd-Yag lazer kıl köküne ulaşarak kalıcı ve etkili sonuç alınmasını amaçlar. Deriye lazer enerjisini gönderirken en dış tabakayı koruyan özel soğutucu ünitesi mevcuttur. Uygulama esnasında ciltle teması olmadığından hijyen açısından sorun yaşanmaz.

Lazer Epilasyon Uygulaması

Lazer Epilasyon UygulamasıLazer epilasyon uygulamasına başarılı sonuç almak için cilt rengi ve tüy yapısına en uygun lazer tipi ve dozunun seçimi ile başlanmalıdır.
Lazer epilasyon uygulaması sırasında cilt soğutulmalıdır. Bu uygulama ciltte problem oluşmasını önler. 


Cilt, lazer epilasyon esnasında korunmuş olur ve acı hissi azaltılır. Kullanıcı ve uygulanacak kişiye lazer ışınlarından gözleri koruyan gözlükler takılır. Gözlüksüz işlem yapılmamalıdır.



Lazer Epilasyon Öncesi


  • Uygulama öncesinde cilt ve tüy tipinin belirlenmesi için uzman tarafından uygulama bölgesi incelenmelidir.
  • Lazer epilasyon uygulamasından 3 gün önce işlem yapılacak bölgenin jilet ile tıraş edilmesi gerekmektedir.
  • Uygulamanın yapılacağı bölgede 4 hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda gibi kökten kıl alma yöntemleri kullanılmamalıdır.
  • Lazer epilasyon uygulanacak tüylere sarartma, boyama gibi işlemler yapılmamalıdır.
  • Lazer epilasyon uygulaması öncesi cildin makyaj, krem gibi ürünlerden temizlenmiş olması gerekmektedir.
  • Kullanılan herhangi bir ilaç varsa uygulama öncesi uzmana bilgi verilmelidir.


Lazer Epilasyon

Tedavi Süresi

Lazer`le en iyi uzun süreli sonucu alabilmek için gerekli olan tedavi süresi kişiden kişiye değişmektedir.
Yaş, genetik, hormonal faktörler, ilaç kullanımı ve metabolizmanın özellikleri gibi birçok faktörler tüylerin kalınlığı ve gücü üzerinde etkili rol oynar. Lazer, tedavi süresince büyüme döngüsündeki kıl folikülünün büyüme kapasitesini hızla yavaşlatıyor ve yok ediyor. Bazı tüy folikülleri büyüme döngüsü, tedaviden sonra başlayabileceği için optimal sonuç açısından birçok kez tedavi yapılması gerekiyor. Lazer tedavisi başlangıcından itibaren tüylerin daha yavaş ve daha ince çıktıkları gözlemlenebilir.

Lazer Epilasyon Uygulama Sonrası

  • Lazer epilasyon seansından sonra hafiften koyuya kadar değişen bir kırmızılık ve hafif bir güneş yanığına benzeyen bir yanma hissi oluşur. Lazer epilasyon seansı sonrası oluşan bu reaksiyon genellikle 1-2 saat içinde azalarak yok olur.
  • Tedaviden bir kaç gün sonra kıl köklerinden ayrılmalar görülebilir Bazen 1-2 güne kadar da uzayan hafif kızarıklık olabilir. Bu bölgesel reaksiyon için nemlendirici kremler çoğunlukla yeterli olur.
  • Lazer epilasyon uygulaması yapılan bölgenin 2 hafta boyunca güneş ışığına maruz kalmamasını ya da güneş banyosu yapılmamasına, solaryuma girilmemesine dikkat edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder