22 Haziran 2013 Cumartesi

Varikosel tedavi edilebilir bir hastalıktır


Erkekte infertilitenin tedavi edilebilir en sık nedeni varikosel hastalığıdır ve çocuk sahibi olmak isteyen erkekler üroloji uzmanına başvurmalıdır.

21 Mayıs 2013 Salı

Spor yapıyorsanız şekere dikkat

1 saatten uzun süre egzersiz yapacaksanız her 15-20 dakikada bir az şekerli bir içecek (örneğin meyva suyu ) tüketin.
www.diyetisyenbesiktas.com

16 Mayıs 2013 Perşembe

E Vitamini

E vitamini hücre yenileyici özelliğiyle hastalıklardan korur. Özellikle okula giden çocukların beslenme çantalarına E vitamini bakımından zengin olan fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişler ilave edilmelidir.
www.ota.com.tr

11 Mayıs 2013 Cumartesi

Fast Food menülerin DOZ değerleri

Her gün tükettiğiniz Güncel Fast Food menülerin DOZ değerlerini öğrenmek ister misiniz ? 
http://urlji.com/ihgc7g 


4 Mayıs 2013 Cumartesi

Yulaf

Yulaf gluteni düşük kan şekeri üzerinde çok az etkisi olan önemli bir hububattır. Yulaf kolorektal kanserine karşı önemli bir koruyucudur.
www.ota.com.tr

2 Mayıs 2013 Perşembe

Ceviz ve Depresyon


Ceviz diğer yemişler arasında en yüksek oranda Omega-3 yağı içeren besindir. Omega-3 beyin fonksiyonlarını destekler. İyi düzeyde Omega-3 alımında depresyon oranında düşüş olduğu yapılan çalışmalarla gösterilmiştir.

1 Mayıs 2013 Çarşamba

Karpuz

Karpuz düşük kalorili, yüksek hacimli, doyurucu, susuzluğu giderici, iyi oranda A vitamini ve kanserle savaşan likopen de dahil olmak üzere karotenoid içeren bir meyvedir. 
www.diyetisyenbesiktas.com

22 Nisan 2013 Pazartesi

Beyaz çay

Çayın yeşil mi, siyah mı, beyaz mı ya da kırmızı mı olacağını belirleyen şey yaprakların hasat sonrası maruz bırakıldığı işlem derecesidir. Işte size kısa bir özet; siyah çay tam manasıyla fermente edilmiştir, kırmızı çay kısmen fermente edilmiştir, yeşil çay hiç fermente edilmemiş ancak belirli bir sıcaklıkta çevrilerek kurutulmuştur. Beyaz çay ise neredeyse hiç işlem görmemiştir.
www.diyetisyenbesiktas.com

19 Nisan 2013 Cuma

Şok diyetler


Ciltte sarkmalara ve selülite neden olan, bilinçsizce yapılan şok diyetler yerine; ideal kiloya kavuşmak için diyetisyen kontrolünde doğru beslenme alışkanlıkları geliştirilmelidir. www.diyetisyenbesiktas.com

15 Nisan 2013 Pazartesi

Parmak izi gibi diyet

Beslenme programınız parmak iziniz kadar size özel olmalıdır. Bu nedenler popüler diyetlerden uzak durun ve uzman eşliğinde programınızı oluşturun. 
www.diyetisyenbesiktas.com

Diyet en sevdiğin yiyecekten mahrum kalmak mıdır ?


Kilo vermek mahrum kalmak değildir. Ölçülü olmakla ilgilidir. O yüzden en sevdiğiniz besinler yasaklar listesinde olmamalıdır, tek yapmanız gereken bunları daha küçük porsiyonlarla daha nadir yemenizdir.
www.diyetisyenbesiktas.com

9 Nisan 2013 Salı

Havuç suyu

Havuç suyunu içerken dikkatli olun,kan şekerinizi yükseltmemek için havuç suyuna ıspanak veya brokoli gibi şeker seviyesi düşük sebzeler de ekleyin
www.diyetisyenbesiktas.com 

21 Mart 2013 Perşembe

Zayıflama İlaçları

Zayıflama ilaçlarının güvenilirlikleri ve yan etkileri konusunda ne kadar bilgi sahibisiniz ?

11 Mart 2013 Pazartesi

Nar


Narın içeriğinde bulunan antioksidanlar, vücut direncini artırmaktadır; nar özellikle kalp sağlığı için çok yararlıdır.
www.ota.com.tr

8 Mart 2013 Cuma

Kadınlar Günü' müz Kutlu Olsun

Sağlık olsun, Güzellik olsun, Tüm Kadınlara Hediyemiz Olsun, Kadınlar Günü' müz Kutlu Olsun ! 
www.ota.com.tr

6 Mart 2013 Çarşamba

Şok diyetler

Yaz yaklaşıyor diye şok diyetler yapmak oldukça sakıncalıdır. Ciltte sarkmalara ve selülite neden olan, bilinçsizce yapılan şok diyetler yerine; ideal kiloya kavuşmak için diyetisyen kontrolünde doğru beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi doğru olacaktır. 
www.otaguzellik.com

4 Mart 2013 Pazartesi

Mutluluk hormonu


Muz, ceviz, badem ve ananas mutluluk hormonu salgılanmasına neden olacak başlıca besinlerdir. Bu besinler sayesinde kış günlerinin depresif havasından kurtulup, sürekli yemek düşüncesini aklınızdan kolayca çıkarabilirsiniz.
www.diyetisyenbesiktas.com

26 Şubat 2013 Salı

Tavuk derisi

Tavuk ve hindiyi derisiyle yemek yerine tabakta bırakabilirsiniz! Deriyi ayırmak 180 gram pişmiş beyaz tavuk etinden yaklaşık 5 gram yağ ile 1,3 gram doymuş yağı çıkaracaktır. Pratik bir bilgi: Deriyi pişirdikten sonra ayırın, çünkü deri pişirme sırasında etin nemini içinde tutar.
www.diyetisyenbesiktas.com

25 Şubat 2013 Pazartesi

Karpuz


Karpuz sırf glisemik indeksinden dolayı kilo verme programlarında kötü bir üne sahip olan bir besindir. Evet, karpuzun glisemik indeksi yüksektir (72) ancak çok daha önemli bir rakam olan glisemik yükü komik denecek derecede düşüktür (4).
www.diyetisyenbesiktas.com

23 Şubat 2013 Cumartesi

Yeşil çay

Yeşil çaydaki epigalokateşin galat (EGCG) maddesi noradrenalinin yıkımını sağlayan  enzimin çalışmasını engeller. Bu da bazal metabolizmanın yüksek seyretmesini sağlar ve yağ yakımı artar. Ayrıca, yeşil çay içenlerin karın bölgesindeki yağlardan daha  kolay kurtuldukları gösterilmiştir. 
www.diyetisyenbesiktas.com

18 Şubat 2013 Pazartesi

Kalori harcamak için

Gün içinde, gitmeleri gereken yerlere yürüyerek ya da bisikletle gidenler daha çok kalori harcamaktadır. Daha çok yürümeyi ve merdiven kullanmayı alışkanlık edinin. 
www.otatipmerkezi.com 

15 Şubat 2013 Cuma

2 bardak su


Mideniz boş iken 2 bardak soğuk su içmek metabolizmanızı %30 artıracaktır. Bu etki  daha çok noradrenalin seviyesini artmasından kaynaklanır. Bu etkiden günde 2-3 kez, mideniz boş durumda ise, yararlanabilirsiniz.
www.diyetisyenbesiktas.com

Kiraz suyu


Kiraz suyu içeriğindeki antosiyanin madde ile iltihaplanmaları önler ve kolon kanseri riskini önemli ölçüde azaltabilir.
www.otaguzellik.com

13 Şubat 2013 Çarşamba

Ispanak

 Ispanak iyi bir kalsiyum kaynağıdır ve süt içmek istemeyenlere harika bir alternatiftir.
www.diyetisyenbesiktas.com

9 Şubat 2013 Cumartesi

Likopen


Domateste bulunan likopenin kanser karşıtı özellikleri başta avokado,zeytinyağı veya yemiş gibi yağ açısından zengin besinlerle tüketildiğinde daha etkilidir.Çünkü likopen yağda çözünür.

7 Şubat 2013 Perşembe

Beta-glukan

Yulaf ezmesinde yoğun miktarda bulunan beta-glukan kolesterol seviyesinin düşmesine yardım eder, kardiyovaskuler rahatsızlık ve inme riskini önemli derecede azaltır.

5 Şubat 2013 Salı

C Vitamini


C vitamini enfeksiyon kontrolünde rol oynar. Sağlıklı kemikler, bağlar, dişler, dişetleri ve kan damarları için gerekli bir madde olan kollojen yapımına yardım eder.
www.diyetisyenbesiktas.com

3 Şubat 2013 Pazar

Fito-Kimyasallar


Farklı renk sebze ve meyveleri günlük beslenme örüntünüzde bulundurun. Böylece öğünlerinizi daha çekici bir hale getirmiş olursunuz ve aynı zamanda yararlı Fito-Kimyasallardan da faydalanırsınız.
www.diyetisyenbesiktas.com

1 Şubat 2013 Cuma

Hücrelerinizi korumak için

Karotenoid adı verilen antioksidan pigmentleri domates ve havuçta bulunur. Yeterli düzeyde alındığında diğer gıdalarda bulunan fitokimyasallarla birlikte çalışır ve hücreleri farklı seviyelerde korur.
www.diyetisyenbesiktas.com

31 Ocak 2013 Perşembe

Sebze-Meyve bellek kaybını geciktiriyor

Günde 4-6 porsiyon sebze meyve tüketin. Sebze ve meyveden zengin bir diyet bellek kaybını ve düşünme yeteneğinde azalmayı geciktirebilir ya da engelleyebilir.
www.diyetisyenbesiktas.com

30 Ocak 2013 Çarşamba

Kola ?


Kahvaltı gevreğinize 7 ila 9 tatlı kaşığı şeker doldurduğunuzu düşünün. Yenemeyecek kadar tatlı mı olur? Bu 330 ml'lik kolada bulunan miktardır.
www.diyetisyenbesiktas.com

29 Ocak 2013 Salı

Ekşi krema yerine sade yoğurt


Tariflerinizde ekşi krema kullanmak yerine yağsız sade yoğurt kullanın. Bir kase ekşi krema 32 gramı doymuş yağ şeklinde 40 gram yağ ve 200 mg kolatrol içerir. Aynı miktarda yağsız sade yoğurt 0,5 gram yağ ve 4 mg kolastrol içerir.
www.diyetisyenbesiktas.com

28 Ocak 2013 Pazartesi

Elma ve Prostat

Elmada prostat kanser hücrelerinin büyümesini engelleyebildiği belirlenen flavonoid ve kuersetin vardır. www.diyetisyenbesiktas.com

27 Ocak 2013 Pazar

Kış tatlıları


Kışın havaların erken kararması ile beraber akşam atıştırmaları ve tatlı tüketimi artar. Şerbetli tatlıların yerine meyveli veya sütlü tatlılar tüketilmelidir. 
www.diyetisyenbesiktas.com

26 Ocak 2013 Cumartesi

Hareket edin !


Hareketin gittikçe azaldığı kış aylarında bölgesel olarak kilo alma ve yağlanma oranı artmaktadır. Hayatınıza hareket katarak, yarım saat bile olsa evde ya da dışarıda yapacağınız egzersiz hareketleri ile hem psikolojik hem de fiziksel bir rahatlama sağlayabilirsiniz. 
www.ota.com.tr

21 Ocak 2013 Pazartesi

Sağlıklı olmanın yolu bağırsaklardan geçiyor


Bağırsaklarımızda 400'den fazla farklı bakteri türü ortalama 100.000.000.000.000 bakteri olana kadar üremeye devam eder.

17 Ocak 2013 Perşembe

Şizofreni ve Şeker


Şizofreni hastalarının beslenme düzenine bakıldığında diyetlerinde doymuş yağ ve şekerlerin  uzun vadede tüketim miktarının fazla olduğu görülmüştür.
www.diyetisyenbesiktas.com

16 Ocak 2013 Çarşamba

Greyfurt


Greyfurtlarınızı seçerken kırmızı rengi yoğun olanları tercih edin;çünkü domateste de olan likopen denilen karotenoidlerin rengi kırmızıdır ve antioksidanı fazlasıyla barındırır.

15 Ocak 2013 Salı

Öğünlerimizi küçültmek ..


Evinizdeki büyük tabakları bir kenara bırakıp yemeklerinizi küçük tabaklarda yemeye ne dersiniz? Porsiyon miktarını azaltmak kilo kontrolünü sağlamakta önemli bir adım olacaktır.
www.diyetisyenbesiktas.com 

12 Ocak 2013 Cumartesi

Beliniz mi kalın ?



Kalın bel çevresi metabolik sendrom riskini arttırır. Bel çevresi ölçünüz, kadınlar için 80 cm, erkekler için 94 cm'in üstünde olmamalıdır. 
www.diyetisyenbesiktas.com

10 Ocak 2013 Perşembe

Süt ve Spor


Spor sonrasında içtiğiniz 1 kutu süt veya ayran kas kütlesinin artışında olumlu etkiye sahiptir.
www.diyetisyenbesiktas.com

Bitter Çikolata


BİTTER CİKOLATA nın içindeki magnezyum ve antioksidanlar beyne taşınan oksijeni artırarak daha aktif çalışmasını sağlar. Günde 30 gr yeterli. 

2 Ocak 2013 Çarşamba

Günün İpucu


Bugünün ipucunu okudunuz mu ? Çikolata 

tercihlerinizi bitterden yana kullanın. Bitter 

çikolata içerisindeki yoğun kakaonun 

antioksidan etkisi yüksektir.

Daha fazlası için :

http://otaguzellik.com/index.php/duyurular/14-sample-data-articles/205-gecmis-ipuclari